Blogtour: Blijf bij mij

Velen van jullie hebben vast mijn recensie al gelezen van Kom naar huis, een new adult roman. Ik wist nog niet dat er een vervolg op zou komen maar zoals jullie vast wel kunnen bedenken was ik direct heel enthousiast. Maar heeft het boek zijn verwachting nagekomen?

Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken. Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo? Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Wat is geluk, en hoe ver wil je gaan om gelukkig te zijn? En zijn de dingen die je denkt dat ze je gelukkig maken ook werkelijk genoeg? Na alles wat Hannah heeft meegemaakt vond ik het zeker in het begin van het boek heel fijn dat ze afstand hield van romantiek. Dat ze eerst aan zichzelf wilde gaan werken voordat ze opnieuw naar liefde op zoek ging. Hier ben ik zelf groot voorstander van, leer van jezelf te houden voordat je iemand anders toestaat om van jou te houden en ook terug lief te hebben.

De relatie tussen Saskia en Luc vond ik in het begin vooral heel vreemd. Het voelde al zoals het eindigde, niet echt, maar schijn. In de hoop dat er meer zou zijn. Het voelde wel realistisch want wanneer je samen een kind krijgt wil je natuurlijk als ouders proberen om samen te blijven. Maar om eerlijk te zijn voelde de relatie later in het boek tussen Luc en Hannah zoveel echter, zoveel waardevoller.

Wat ik helaas minder realistisch vond en ook jammer om te lezen was dat Hannah zo snel terug kwam bij Luc en zo vol erin ging, zonder zichzelf ruimte te gunnen. Zoals ik Hannah heb leren kennen in het eerste deel van het boek vond ik dit niet erg geloofwaardig. Ze leek me iemand die langzamerhand sterker in haar schoenen stond, om zelfstandig te zijn, en rustiger te gaan.

Ik lees zelf heel graag boeken van Emma Anna. Ze schrijft heel prettig, heel vlot. Ze wisselt veel af tussen het perspectief van Hannah en dat van Luc, waardoor het voelt alsof er constant actie is zonder dat er te veel gebeurt in hun levens dat het niet meer geloofwaardig wordt. Ook hou ik er zelf vooral van omdat je dan belangrijke gebeurtenissen eerst vanuit de eerste persoon leest die het beleeft, en vervolgens vanuit de tweede persoon die erover nadenkt en erover praat. Dit schept voor mij een heel compleet beeld waardoor ik me heel goed in kan leven. Dit geeft het boek ook een lekker tempo waardoor ik het vrij snel uit had. Een heerlijk feelgood boek met de nodige obstakels en spanningen.

Hoewel ik meer van het boek had verwacht, heeft het me ook niet teleurgesteld. Kom naar huis was zelf echt mijn favoriet, maar deze wil je zeker niet missen!

Blijf bij mij

Blijf bij mij | Emma Anna | Februari 2020 | Dutch Venture Publishing

Waardering: 

Volg de rest van deze blogtour hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s