Blogtour: Versplinterd Verlangen

Versplinterd verlangen is een van die boeken die ik alleen al oppak vanwege de cover. Ze zeggen het niet voor niks, uiterlijk verkoopt, zo kies ik zo nu en dan ook een boek uit alleen maar omdat die er prachtig uit ziet. Nadat ik de achterkant lag was ik geïntrigeerd, hoe weet je dat je genoegen neemt met wie je hebt alleen maar omdat je niets anders kent, of omdat je echt samen wilt zijn? Over die zoektocht wil ik maar al te graag weten hoe Linde hiermee om gaat.

Als Linde de zanger van haar favoriete band bijna aanrijdt, beseft ze nog niet wat voor impact dit op haar leven zal hebben. Ze geeft knappe rockster Sverre alleen een lift en daarna gaan ze allebei verder met hun eigen leven. Denkt ze.

Alles verandert als ze na zijn concert samen op een hotelkamer belanden. Plotseling begint Linde de scheurtjes in haar eigen relatie op te merken. Haar vriend Finn denkt wel erg veel aan zichzelf en lijkt zich niet echt druk te maken over hoe zij zich voelt. Moet ze vechten voor iemand die dat niet voor haar doet of moet ze voor zichzelf kiezen?

‘Ik dacht dat ik gelukkig was met Finn. Dat ik een goede relatie had en dat Sverre en ik elkaar na die ene keer niet meer zouden zien.
Ik had het mis. Zo ontzettend mis. Sverre laat me inzien dat Finn misschien niet de liefde van mijn leven is. Dat een relatie meer is dan alleen denken aan jezelf. En dat is precies het probleem.
Want nu denk ik steeds vaker aan Sverre.’

De flaptekst lijkt nogal een sprookje, je komt een bekendheid tegen en er ontstaat iets uit, je gaat met hem vreemd en je voelt je ineens niet meer tevreden met degene met wie je samen bent. Ik vind het daarentegen wel heel mooi hoe ze hier het trekken en duwen laten zien tussen een oude bekende liefde, het vertrouwde in je leven waar je altijd van op aan kan, en het nieuwe prille, het onbekende wat nog spannend is.

Het mooie aan dit verhaal vind ik dat het nu eens niet om een gebroken hart gaat maar om iets nieuws vinden, hoe onverwachts het ook is en hoe slecht het misschien net past, je komt iets tegen en je moet een keuze maken. Hoewel ik het zeker niet eens ben met de keuze om vreemd te gaan vind ik het wel een dapper onderwerp. Sommige dingen overkomen je en je moet er het beste van maken.

Ik heb genoten van de romantiek, de liefde en de muziek. Ik hou er wel van om te lezen over het schijnbaar onbereikbare, waar je in kunt wegzwijmelen en kunt dromen over wat zou kunnen zijn. Hoewel ik zeker niet achter de keuzes van de hoofdpersonage sta heeft het me niet gestoord, het is juist interessant om het verhaal van een andere kant te horen en te weten wat er dan in iemand om gaat. Het was niet helemaal wat ik had verwacht maar het is me wel positief bevallen.

Versplinterd Verlangen| Emma Zagers | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Oktober 2019

Waardering: 

De rest van de blogtour kun je hier volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s