Blogtour: Kom naar huis

Het is alweer een tijdje geleden dat ik New Adult heb gelezen en erover heb geschreven. Het is een genre dat ik graag lees maar wat vaak ook oppervlakkig blijft. Nu heeft Dutch Venture Publishing twee hele interessante New Adult boeken op hun programma staan en vandaag zal ik je laten weten wat ik vond van Kom naar huis door Emma Anna.

Verliefd worden is niet moeilijk, maar vechten voor die liefde wel.

Wanneer Hannah Mackenzie een baan krijgt bij de uitgeverij waar ze altijd al wilde werken, gaat er een wereld voor haar open. Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar wanneer ze haar baas Luc beter leert kennen, komt daar verandering in.

Luc Wennam heeft het allemaal: twee fantastisch lopende bedrijven, genoeg geld om nooit meer te hoeven werken, en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij echter bedrogen wordt, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Maar vechten voor de liefde is niet makkelijk als de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.

Kom naar huis is een van de eerste boeken in lange tijd die ik heb opgepakt en pas na de eerste 50 pagina’s kon neerleggen. Het boek gaat in het begin vlot, op sommige momenten zelfs iets te snel en heel soms ook wel wat onnatuurlijk, maar het grijpt je en houdt je vast. Ik vind het ook heerlijk dat het boek heel emotioneel begint, met de pijn die moeilijke en slechte relaties kunnen achterlaten en hoe deze je kunnen beschadigen. Maar vervolgens gaat het over in de dappere beslissingen om los te laten wat je niet gelukkig maakt, om het slechte te zien en voor het goede te kiezen.

De wisseling in perspectief tussen Hannah en Luc lopen heel soepel in elkaar over. Wanneer er van perspectief wordt gewisseld heb je het vaak in het begin amper door omdat je van zijn gedachten doorgaat in haar gedachten en een compleet plaatje krijgt van de situatie en de gevoelens van beide. Vooral in het flirterige van het boek kan ik hier enorm van genieten. Wanneer Hannah naar Luc kijkt en toch wel een beetje ondeugend begint te denken, terwijl Luc volledig in de ondeugende stemming is en zichzelf juist moet tegenhouden.

Soms vond ik de wisselingen tussen flirterige Luc en professionele Luc wat minder, hij wisselt te veel en kan van het ene uiterste naar het andere uiterste gaan. Daarin miste ik wel de soepele overgang die in alle andere aspecten van het boek te vinden zijn. Emotioneel vond ik vooral de vooruitgang van Hannah het meest bewonderenswaardig en de moeite van het lezen waard. Wat een slechte relatie voor invloed kan hebben op een mogelijk nieuwe relatie is enorm, en vaak heb je dat niet door. Hier wordt dat heel mooi vorm gegeven en op een duidelijke en heldere manier onder de aandacht gebracht van de lezers.

Dit boek is er zeker een die ik iedereen wil aanraden. Het is niet alleen een mooi en meeslepend boek met romantische, sexy aspecten, maar ook een boek met een krachtige inhoud en een verhaal dat gehoord mag worden.

Afbeeldingsresultaat voor kom naar huis emma anna

Kom naar huis | Emma Anna | Oktober 2019 | Dutch Venture Publishing

Waardering: 

Volg de rest van deze blogtour hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s