Blogtour: De geest in de rivier

Ik ben zelf ontzettend fan van spannende boeken met mystiek erin, en De geest in de rivier klonk als het perfecte boek. Een huiveringwekkend, romantisch en spannend verhaal waarin de twee hoofdpersonen visioenen zien, en ze komen allemaal uit. Het boek is ontstaan uit een samenwerking tussen Carrie Jones en Steven E Wedel, en het resultaat mag er wezen!

Amy ziet al haar hele leven visioenen. Soms van dingen die ze wil weten. Soms van dingen die gruwelijk zijn, zoals de dood van de vader van haar beste vriendin Courtney. Eén ding hebben de visioenen echter met elkaar gemeen: ze komen allemaal uit. Zonder uitzondering. Alan verhuist met zijn moeder naar Maine om zijn tante te steunen, die net weduwe is geworden. Zijn nichtje Courtney lijdt onder de verdrinkingsdood van haar vader en gelooft nog steeds dat hij weer zal opduiken. Ze denkt zelfs dat zijn geest bij hen is. Maar Alan heeft door zijn Navajo-achtergrond de nodige ervaring met geesten en voelt dat er iets niet klopt in huis. Courtney heeft iets opgeroepen uit de rivier. Iets dat beter onder water had kunnen blijven.

Het boek verteld vanuit twee perspectieven, Alan en Amy. Hoewel ze elkaar niet kennen voordat ze elkaar leren kennen op school voelen ze toch een bepaalde verbondenheid, een déjà vu gevoel. Deze verbondenheid is het gevolg van de visioenen die ze beide hebben. Wanneer er over deze visioenen wordt verteld in het boek komen deze voor mij echt tot leven. Ze worden zo gedetailleerd verteld zonder dat het langdradig en saai wordt, maar wel zo dat je ze kunt zien in gedachten.

Hoewel ik meestal fan ben van het vertelperspectief vanuit twee hoofdpersonen vond ik het in dit boek wat chaotisch. De hoofdstukken lopen nogal hakkelig in elkaar over en vloeien niet mooi samen, waardoor je wel echt duidelijk na deze overgang weer opnieuw in het verhaal moet komen. Het is een prachtig verhaal maar in dat opzicht had het voor mij wat soepeler mogen lopen.

Het boek heeft me zowel prettig als wat minder mogen verrassen. Ik kijk zeker uit naar meer van deze schrijvers, wie weet kunnen ze mij de volgende keer alleen nog maar positief verrassen!

Afbeeldingsresultaat voor de geest in de rivier

De geest in de rivier| Carrie Jones & Steven E Wedel | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Oktober 2019

Waardering: 

De rest van de blogtour kun je hier volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s