Blogtour: Hashtag Hiernamaals

Velen kennen Vanessa Gerrits natuurlijk van de Vleugels Trilogie, een prachtige serie over engelen, goede en slechte. Met haar nieuwste boek slaat ze een nieuwe weg in en gaat ze een stapje verder, ze haalt het hiernamaals naar ons toe!

Wanneer de zeventienjarige Cleo zich aanmeldt voor een goed betaalde vakantiebaan, is een bizarre sollicitatietest nog wel de minste van haar zorgen. Samen met drie andere meisjes en een jongen krijgt ze een top secret contract voor haar neus. Want de missie die de excentrieke dokter Giamotto voor hen heeft uitgestippeld, is even absurd als alarmerend …

Ga dood. Vind Elena. Kom terug.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Ben je niet ook nieuwsgierig naar wat er met je gebeurt wanneer je overlijdt? Hoop je stiekem niet ook dat je je leven terug zou kunnen krijgen wanneer het te vroeg eindigt? In Hashtag Hiernamaals gaan ze dit waar maken voor Elena. Het boek volgt 5 jongeren die allemaal hun eigen ‘krachten’ hebben. Ze zijn goed in bepaalde dingen, hebben inzicht, kunnen goed navigeren of anderen beschermen, elke persoon is belangrijk voor het succes van de groep.

Het boek voelt heel levendig aan, de hoofdpersonen zijn net zo sceptisch als ik over het hiernamaals in het begin. Niet dat ik door dit boek in meer ga geloven hoor, maar het maakt het wel realistischer. Het zijn gewoon jongeren zoals jij en ik, die nadenken over alles maar nog niet erover uit zijn wat het eindoordeel is. Maar allemaal weten ze 1 ding, als er een kans bestaat dat ze iemand kunnen redden door naar het hiernamaals te gaan, willen ze allemaal die kans wagen.

Wat ik ook altijd heel leuk vind in een boek is wanneer de schrijver hints achterlaat waardoor je meer weet dan de hoofdpersonen. Mails gericht aan personages buiten de hoofdpersonen, bewijsstukken die van belang zijn, allemaal kleine dingetjes waarmee je langzamerhand gaat puzzelen en een eigen idee vormt over wat er kan gaan gebeuren of wat er is gebeurt.

Het boek voelde als een verfrissende wind door de ya wereld, een uniek idee wat echt geweldig is uitgewerkt en heerlijk leest! En de cover is ook zeker een dingetje, Dutch Venture Publishing heeft deze weer prachtig vormgegeven. Het totaalplaatje klopt, en ik heb genoten van Hashtag Hiernamaals.

571699

Hashtag Hiernamaals | Vanessa Gerrits | Juni 2019 | Dutch Venture Publishing

Waardering: 

Volg de rest van deze blogtour hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s