Blogtour: De Held van Anwyn

Het eerste boek van Cathinca van Sprundel dat werd uitgegeven was het boek De Vrouwe van Myrdin. De wereld die Cathinca hierin creëerde was een genot om te ontdekken. Zowel dat boek als haar nieuwe boek, De Held van Anwyn, heeft ze gebaseerd op de Mabinogion, een oude verzameling mythen uit Wales. Benieuwd wat ik van haar nieuwste boek vond?

De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan…

De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen… of alles verliezen.

Bij het lezen van de boeken van Cathinca merk je de eeuwenoude geschiedenis, de mythen waarop haar wereld gebaseerd is. Je voelt de cultuur die schuilt achter het boek, het is niet zomaar een verhaal, maar een wereld waarin je weg kan duiken en nieuwe plekken kunt ontdekken waar je alleen maar over kunt dromen.

In het boek draait het om twee verschillende personages, de jonge prins Pwyll en de koning van de Andere Wereld, Arawn. Ze wisselen van leven voor een paar maanden, zonder ook maar iets te weten over elkaar. Dit maakt het begin van het boek vooral erg grappig, omdat je net als de hoofdpersoon het leven leert kennen van de andere personage als een vreemde terwijl je er bekend mee moet zijn.

Het boek is vrij kort, nog geen 100 pagina’s, waardoor het een ideaal boek is voor tussendoor. Maar vergis je niet, het is niet zomaar een verhaal voor even tussendoor, ondanks zijn dunne formaat is het een prachtig verhaal om te lezen. Er is genoeg ruimte gelaten om de verhalen tot zijn recht te laten komen zonder te veel informatie tussendoor die normaal als opvulling voelt. Elke zin is doordacht en leidt tot het ontstaan van een prachtige wereld.

Hoewel het boek zich in dezelfde wereld afspeelt als De Vrouwe van Myrdin is het zeker niet noodzakelijk om deze gelezen te hebben voordat je aan De Held van Anwyn begint. Laat je inspireren door het verhaal op zich en als je meer over de wereld wilt weten kun je zeker eens in de avonturen duiken van De Vrouwe van Myrdin!

De Held van Anwyn | Cathinca van Sprundel | Juni 2019 | Dutch Venture Publishing

Waardering:

Volg de rest van deze blogtour hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s