Blogtour: Momentum

De komende tijd komen er weer enkele fantastische boeken uit bij Dutch Venture Publishing, waaronder Momentum van Selena Shorts. Alleen al de achterkant van het boek maakte voor mij dat ik niet kon wachten om het boek te lezen. Het voelde werkelijk genoeg, maar toch ook mysterieus genoeg om mijn aandacht te trekken.

Als je onsterfelijk bent, wat is het leven je dan waard..?
Sophie Slone is net naar San Francisco verhuisd en heeft er geen zin in om ‘het nieuwe meisje’ op school te moeten zijn. Gelukkig mag ze van haar moeder, die op de universiteit van San Francisco werkt, haar laatste schooljaar via thuisstudie afmaken. Als ze tijdens een bezoekje aan haar moeder de knappe eerstejaarsstudent Weston ramt met haar auto, heeft ze er nog geen idee van hoe hij haar leven op z’n kop zal zetten. Wes slaat haar aanbod om de schade te betalen af. Al snel komt Sophie erachter dat Wes een aanzienlijk fortuin heeft dat hij van zijn ouders heeft geërfd.
Hoe beter ze hem echter leert kennen, hoe meer ze het gevoel heeft dat er dingen aan het verhaal over zijn tragische verleden niet kloppen. En Sophie is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Heeft Weston op de een of andere manier geleerd om de dood te slim af te zijn?

De eerste zin alleen al maakte dat mijn interesse gewekt was. Vaak in boeken draait het om onsterfelijkheid, maar nooit om de waarde van het leven als jou toch niets kan overkomen. Wat nu als je weet dat alles toch weer op zijn pootjes terecht komt, waar zit dan nog de spanning in het leven, leef je dan nog wel echt?

Sophie, de ik-persoon in dit verhaal, is iemand die mijn aandacht trekt en vast houdt. Ze laat je meeleven met haar manier van leven. Van een meisje dat nooit hoefde te letten op wat ze deed, of hoe ze iets deed, omdat ze een thuisstudie deed en nooit echt onder de mensen was om wie ze kon gaan geven of wiens mening ze zich zou aantrekken. In het begin voelt ze vrij naïef aan, en begint ze zich verder te ontwikkelen wanneer ze Wes leert kennen. Dan gaat ze de wereld voor zichzelf ontdekken.

Het mooie aan de vertel manier van Selena Shorts is de manier waarop ze informatie doseert. Je leert eerst de personages kennen, net zoals je een persoon in het echt leert kennen. Maar hoe langer je ze kent, hoe meer je van ze weet en hoe meer je om ze gaat geven. De mysterie van een nieuw persoon ontmoeten houdt ze vrij lang in stand en voelt heel prettig. De personages blijven groeien totdat je werkelijk kan zeggen dat je ze kent.

Het boek is echt een aanrader, hij leest lekker en is niet te moeilijk of te ingewikkeld. Ideaal dus om tijdens deze heerlijke zomerdagen mee te ontspannen en te genieten.

Momentum

Momentum | Selena Shorts | Juni 2019 | Dutch Venture Publishing

Waardering:

Volg de rest van deze blogtour hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s