Blogtour: Hart van Smaragd

Na toch wel enige tijd met smart gewacht te hebben mocht ik dan eindelijk dit boek gaan lezen, Hart van Smaragd, het laatste deel uit de GAIA trilogie geschreven door Miranda Peters. Na alle avonturen met Hester en Siem komt er dan toch langzamerhand een einde aan alles, aan een trilogie vol spanning en liefde, maar heeft dit derde en laatste deel aan mijn verwachtingen voldaan?


Hester heeft het moeilijk met het feit dat ze verraden is. Ze moet leren vertrouwen op haar vrienden, het verleden loslaten en zich richten op de taak die voor hen ligt. Die taak brengt hen naar Rhodos, het eiland waar het ooit allemaal begonnen is. Ze is vastbesloten om haar tegenstanders uit de weg te ruimen om haar vrienden en familie te beschermen.


Maar gaandeweg komt ze erachter dat de dingen wederom niet zijn zoals ze lijken. Ze beseft dat ze allemaal pionnen zijn in een spel dat twintig jaar geleden al begonnen is en dat hun levens hierna nooit meer hetzelfde zullen zijn. Voor Hester en haar vrienden begint een race tegen de klok als blijkt dat het verraad groter is dan ze ooit hadden kunnen denken. Dromen en werkelijkheid komen samen wanneer heden en verleden elkaar ontmoeten. Zal het ze lukken om hun tegenstanders te verslaan? Of zit er nog een addertje onder het gras?

Wat ik in trilogieën altijd erg gemengd lees zijn de eerste paar hoofdstukken van een vervolgdeel. Ze beginnen altijd zo stug omdat de schrijfster toch wel wil terugkoppelen naar het einde van het vorige boek, zodat je je geheugen wat kan opfrissen, maar deze samenvatting voelt altijd als precies dat, een samenvatting. Er zit amper emotie in en het voelt als een opsomming. Ik zie er echter wel de noodzaak van in, want het vorige boek was ook alweer een tijdje geleden, maar ik ben altijd blij als ik hier doorheen ben.

Gelukkig in dit boek pakt de schrijfster daarna het nieuwe verhaal heel snel op. Ze duikt direct in het verhaal en weet wel binnen een paar hoofdstukken de spanning erin te krijgen en je weer enthousiast te krijgen voor haar verhaal. De personages voelen weer heel vertrouwd aan en ze weet ze nog net zo mooi neer te zetten als in de vorige boeken.

Het mooie aan deze serie vond ik ook de groei die Hester en Siem samen doormaakten. Ze zijn niet alleen, ze hebben elkaar voor steun en hulp, een van de mooiste soorten vriendschap die je kunt hebben. Ze leren elkaar vertrouwen, ze leren wie ze moeten vertrouwen, en ze leren te vergeven. De serie heeft me weten te raken, en dit laatste boek heeft het prachtig afgesloten.

Hart van Smaragd | Miranda Peters | Februari 2019 | Dutch Venture Publishing

35-star

Waardering:

Volg de rest van deze blogtour hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s