Blogtour: Niet volgens het script

Jennifer Murgia was voor mij al een bekende schrijfster waar ik zeker mijn ogen voor open zou houden. Het is al weer even geleden dat ze hier online zijn gekomen, maar een tijdje terug heb ik ook recensies geschreven over haar boeken Ster van Acht en Circel van Oneindigheid. Ik was onder de indruk van haar prachtige schrijfstijl en haar unieke kijk op cliché verhalen die iedereen toch wel kent, maar waar zij een nieuwe draai aan geeft. Dit boek past ook zeker thuis in dat rijtje!


Als een groepsopdracht op school de populaire Evie Cunningham en de stille Chase Mitman bij elkaar brengt, schudt dat hen allebei op verschillende manieren wakker. Zowel Evie and Chase hebben hun pijn nooit aan de buitenwereld laten zien en beseffen dat ze meer op elkaar lijken dan ze willen toegeven.
Al snel verandert er iets tussen hen. De spanning die er hangt, de kus die volgt… en dan iets wat Evie liever nooit had meegemaakt. Chase is er om haar te steunen en ze voelt zich meer geborgen bij hem dan bij haar eigen vriend.
Maar de vriendschap tussen hen, die uitbloeit tot liefde, wordt duur betaald. Niet iedereen is van mening dat de scheidslijn tussen de haves en de have-nots mag vervagen en iemand wil Evie en Chase op hun plek zetten. Met verstrekkende gevolgen.

Het boek verteld het verhaal vanuit twee perspectieven, Chase en Evie, die chronologisch op elkaar volgen. Deze sluiten perfect bij elkaar aan, je hebt in het verhaal echt het gevoel dat er vanuit het juiste perspectief de juiste dingen worden verteld om het verhaal zo goed mogelijk te begrijpen en ook echt te beleven. Er wordt maar weinig vanuit het perspectief van een jongen verteld in Young Adult boeken dus dit was wel een fijne afwisseling. Het geeft het boek meteen een heel ander gevoel, vooral als vrouwelijke lezer. Ik vind het niet altijd fijn omdat ik me dan minder goed kan inleven in het personage maar Murgia weet het zo te brengen dat je de emoties van Chase weet te begrijpen.

Het fijne aan afwisselende perspectieven is vooral dat je meer inzicht krijgt in het leven van alle personages, de belangrijke maar ook de minder belangrijke die wel de basis vormen van het boek. Je leert twee tegengestelde groepen kennen waardoor je ook de hiërarchie beter kunt begrijpen. Het is niet alleen de populaire groep, zelfs die hebben hun eigen rangorde die misschien voor de buitenwereld niet altijd goed te onderscheiden is.

Het boek voelde voor mij als een realistische kijk op het leven van een middelbare scholier, die lang niet altijd over rozen gaat. Het thema is wat heftiger dan we gewend zijn van Murgia maar ze weet zeker haar verhaal duidelijk over te brengen, het blijft je bij, het laat je niet meer los. Het is een boek dat vlot leest, de hoofdstukken zijn niet te langdradig, wat resulteert in een prachtig boek dat ik met veel plezier en een enkel traantje heb mogen lezen.

Niet volgens het script | Jennifer Murgia | Februari 2019 | Dutch Venture Publishing

35-star

Waardering:

Volg de rest van deze blogtour hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s