Blogtour: Half Face

Vroeger was ik helemaal gek op thrillers, maar zodra ik bij het Young Adult genre enkele jaren geleden belandde heb ik die een tijdje links laten liggen. Maar de Young Adult wereld denkt aan iedereen, en toen ik hoorde over Half Face, een Young Adult thriller, was ik direct nieuwsgierig en ik heb er zeker geen spijt van gehad dat ik hem heb opgepakt!

Half Face draait om de Ierse crimineel genaamd Half Face, die de Valenburgse Bank heeft overvallen en hierbij veel slachtoffers heeft geclaimd. Maar niet Juliette, door dood te spelen heeft ze de overval overleefd en komt ze Half Face pas weer in de rechtbank tegen, wanneer ze tegen hem moet getuigen. Echter is dit niet haar laatste blik op deze verschrikkelijke man, want vlak na haar getuigenis ontsnapt Half Face en neemt hij Juliette mee als gijzelaar. Hij slaat op de vlucht naar Mongolië, waar hij op zoek gaat naar zijn verlossing; een sjamaan die de demon in hem kan verdrijven en Half Face weer menselijk kan maken.

Het boek vertelt het verhaal heel krachtig, de schrijfster heeft heel goed gebruik gemaakt van de woede en de angst van de personages en deze komen heel goed naar voren in haar schrijfstijl. Ze laat je door de juiste beschrijvingen en gedachten heel goed weten hoe de personages zich voelen en je kunt je echt in Juliette, maar ook Half Face, inleven. Ze maakt de crimineel menselijk en op sommige momenten zie je ook het mens achter de demon.

Hoewel ik een heel ander soort boeken van Mara Li gewend ben (De stem van de zee was een fantasy boek) merkte ik wel haar eigen stem hierin. Ze houdt ervan om te schrijven over mythes en legendes, en ook in deze thriller komen deze duidelijk naar voren. Mongolië klinkt als een prachtig land met een rijke cultuur, waarin ze nog vrij ouderwets leven in tenten en paarden hebben om rond te komen, en geloven in de krachten van sjamanen. Van verhalen van vrienden weet ik dat dit ook werkelijk zo is en Mara Li weet dit heel mooi neer te zetten, ook zeker voor de mensen die geen idee hebben van de wereld daar.

Ik heb mogen genieten van een prachtige thriller dankzij Dutch Venture Publishing, een verhaal dat je zeker niet mag missen als je houdt van thrillers en spanning.

Half Face | Mara Li | Februari 2019 | Dutch Venture Publishing

viersterren

Waardering:

Volg de rest van deze blogtour hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s