Blogtour: Het lied van mijn Hart

Dutch Venture Publishing begint het jaar goed met een nieuw boek door Lizzie van den Ham en Lily Frank. Samen combineren ze hun krachten om een heerlijk romantisch boek neer te zetten. Het boek heeft niet echt een duidelijke deelgroep, het voelt nogal gemengd omdat het aan een kant gaat over middelbare scholieren, maar aan de andere kant ook over de docenten. Dit maakt het boek dus vrij toegankelijk voor alle leeftijden.

Het boek is een prachtige samenwerking, in schrijfstijl merk je niet wie wat heeft geschreven, het vloeit allemaal mooi in elkaar over. Het leuke vind ik zelf dat er steeds meer unieke boeken uit komen met echt een nieuw verhaal zoals Het lied van mijn Hart. Muziek kan competitief zijn, maar muziek kan ook mensen samenbrengen.

Anne is docent muziek en wordt door haar school, het Thorbecke College, gevraagd om mee te gaan op schoolreis naar Brussel. Echter haar voormalige school, het Haags Lyceum waar ze afgelopen jaar weg moest voor iemand anders, gaat ook mee. Tijdens dit reisje ontmoet ze Sjoerd, de man die haar baan heeft ingepikt. Dit resulteert in een pijnlijk reisje, zeker wanneer ze erachter komt dat Sjoerd het neefje van de Directeur is. Op dit schoolreisje is ook Liv mee, 5e jaars HAVO leerling. Ook voor haar wordt het tripje erg ongemakkelijk wanneer haar grote rivaal van Den Haags Got Talent ook met dit reisje mee is. Zal dit werkelijk zo slecht eindigen, of brengt muziek deze rivalen dichter bij elkaar?

Ik heb erg genoten van het boek, een heerlijk romantisch verhaal om in een stuk door uit te lezen. Het kostte me wat tijd om er echt goed in te komen, ik ergerde me nogal in het begin aan de volledige namen, dus voornaam en achternaam, maar hier was ik al snel aan gewend. Het boek loopt vrij vlot, ik had niet het gevoel dat er veel opvulling in het boek zat maar echt de belangrijkste informatie om mee te gaan met het boek en genoeg ruimte om zelf je eigen kijk erop te zien. Beide perspectieven, zowel van Liv als van Anne, zijn in ik-vorm geschreven waardoor je veel inzicht krijgt in hoe ze denken. Soms vond ik Anne erg extreem, ze was wel heel negatief en hard tegenover Sjoerd terwijl ze gewoon een geweldige nieuwe baan had. Dit kwam soms niet erg realistisch over, maar dit was alleen maar in het begin van het boek wat storend. Later in het boek liep dit veel soepeler en kwam ik echt in het verhaal terecht.

Het lied van mijn hart

Het lied van mijn Hart | Lizzie van den Ham & Lily Frank | December 2018 | Dutch Venture Publishing

35-star

Waardering:

Volg de rest van deze blogtour hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s