Een bijna definitieve lijst van machtmerries

Iedereen kent Krystal Sutherland vast al van het boek Sterrenstof, maar nu is er ook een nieuw boek van haar uitgebracht door Young & Awesome, namelijk Een bijna definitieve lijst van nachtmerries! Ik werd benaderd door de uitgeverij om dit boek te recenseren en aangezien ik erg onder de indruk was van Sterrenstof wilde ik zeker haar nieuwste boek lezen.

In een bijna definitieve lijst van nachtmerries merk je al snel dat Esthers familie nogal apart is. Ze geloven namelijk dat hun familie vervloekt is en dat elk lid van de familie aan hun grootste angst zal komen te overleven. Esther wil er alles aan doen om dit te voorkomen, dus heeft ze een bijna definitieve lijst van nachtmerries geschreven met 50 dingen waar ze bang voor is. Wanneer ze bij de bushalte wordt bestolen weet Esther nog niet dat deze jongen haar zal gaan helpen. Esther herkende echter haar dief, de mysterieuze Jonah die vroeger bij haar in de klas zat. Hij heeft haar bijna definitieve lijst van nachtmerries en tot Esthers verbazing haalt Jonah haar over om samen haar angsten op de lijst tegemoet te treden.

Een bijna definitieve lijst van nachtmerries is een boek dat heerlijk weg leest. Elk hoofdstuk op zich is een nieuw verhaal, omdat Esther verteld wat de reden achter haar angst is en hoe deze is ontstaan. Elk hoofdstuk is weer een nieuw avontuur, dat op het einde samenkomt in het geheel. Het boek is geschreven in personaal perspectief waardoor het een hele zachte uitstraling krijgt en wat het voor mij heel makkelijk maakte om me te kunnen identificeren met Esther. Het verhaal wordt echt door een verteller verteld, maar het draait alleen maar om Esther. Hoewel ik het misschien op sommige momenten ook interessant had gevonden om vanuit het perspectief van Jonah te lezen gaf dit wel rust tijdens het lezen. Je hoefde niet veel na te denken en het liep heel soepel in elkaar over.

Dit boek heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan aangezien dit al het tweede boek van Krystal Sutherland is bij Young & Awesome. Ik hou wel van dit soort vreemde maar geweldige boeken,een unieke toevoeging aan mijn boekenkast. Ik hoop dat ze in de toekomst nog meer boeken van haar zullen komen, dit is zeker een schrijfster die ik in de gaten zal houden!

Een bijna definitieve lijst van nachtmerries

 

Een bijna definitieve lijst van nachtmerries | Krystal Sutherland | April 2018 | Young & Awesome
Waardering: Image result for 4,5 ster

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s