Blogtour: Het land voorbij het hek

Het land voorbij het hek is het derde boek in de Eiland-serie geschreven door Jen Minkman. Een serie over cultuur, in hoeverre kun je aannemen wat de mensen dicht bij je jou vertellen over de wereld waarin je leeft, en in hoeverre durf je van deze cultuur weg te stappen en je eigen weg in de wereld te vinden? En bestaat de ideale wereld wel, waarin je in vrijheid kunt leven en in vrede met anderen kunt samenleven?

De covers van deze serie zijn prachtig ontworpen en dragen bij aan de algehele sfeer van de serie. Een cover is voor mij altijd het startpunt, wanneer de cover past bij het verhaal dan zit ik veel sneller in het verhaal en leest het voor mij prettiger. Ik ben niet iemand die zelf heel beeldend denkt, dus ik heb dat hulpsteuntje echt nodig. In dit geval is het dus echt een pluspunt geweest en ik hoop dat jullie dit ook zal helpen om helemaal in dit prachtige verhaal te duiken.

Jen Minkman weet een duidelijke wereld te scheppen die misschien wel dystopisch is, maar waarin je precies alles kunt vinden waar wij in deze wereld ook mee kampen. Ze zet hier een serie neer die een werkelijke levensles is, verpakt in een prachtig, maar soms ook schokkend, verhaal. Het beste van dit boek, naar mijn mening dan, is het perspectief. Hoe kun je objectief kijken naar verschil in culturen als je maar vanuit 1 cultuur het verhaal leest? Hoe weet je wat werkelijkheid is en wat maar een aanname is, gecreëerd door verhalen van anderen om je in het gareel te houden? Minkman schrijft vanuit twee verschillende personages, of het nu Leia en Walt is in Het boek van voorheen, Leia en Alisa in De wereld achter het water, of Sarah en Kian in Het land voorbij het hek. Ik vind het mooi dat ze steeds twee verschillende kanten belicht en laat zien hoe ieder wordt beïnvloed door wat je gelooft en wat je hoort.

De serie leest heel prettig. De boeken zijn heel gedetailleerd en beschrijvend geschreven waardoor je je echt een beeld in je gedachte kan vormen van het geheel. Wat de personages meemaken, ook al is het dystopisch, ieder van ons zou dit kunnen meemaken op een iets andere manier waardoor het ontzettend werkelijk aanvoelt. Je wordt echt meegesleept in het verhaal en het zet je echt aan het nadenken over hoe jij wordt beïnvloed door cultuur en verhalen van mensen waar je tegen opkijkt.

Dit laatste deel van de serie bevat natuurlijk ook een goede dosis spanning, je bent inmiddels zo bekend met deze prachtige wereld dat je nog meer met de personages mee gaat leven en weet hoe de wereld in elkaar zit en wat ze kunnen verwachten. Gelukkig werd het boek hierdoor niet te voorspelbaar, Minkman zorgt toch nog voor de nodige verrassingen tijdens het lezen en ik heb het boek dan ook in een paar dagen uitgelezen.

Het boek van voorheenDe eilandserie 2 - De wereld achter het waterHet land voorbij het hek

De Eilandserie | Jen Minkman | Oktober 2018 | Dutch Venture Publishing
Waardering: Image result for 4,5 ster

Volg de rest van de blogtour hier!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s