Blogtour: Cirkel van Oneindigheid

Een tijdje geleden hebben jullie mijn recensie over het eerste boek kunnen lezen, Ster van Acht van Jennifer Murgia. Een heerlijk boek om te lezen, maar ietwat voorspelbaar. Dit maakte mij extra nieuwsgierig naar het tweede boek van deze duologie. Benieuwd wat ik van Cirkel van Oneindigheid vond?

IMG_20180925_152427088

Garreth heeft zijn hemelse bestaan opgegeven om samen met Teagan op aarde verder te leven. Haar beschermengel is mens geworden, misschien zelfs iets té menselijk. Lang niet alles is wat het lijkt en de scheidingslijn tussen vriend en vijand is niet meer zo duidelijk. Wat als de engel die ze altijd heeft gevreesd misschien wel haar en de mensen van wie ze houdt kan redden?

In het tweede deel heeft Jennifer Murgia me weten te verrassen met een uniek einde aan een erg voorspelbaar verhaal. Hoewel het alweer een tijdje geleden is dat ik Ster van Acht heb gelezen, was het boek zo opgebouwd dat ik direct weer in de flow van het boek zat. De levendige schrijfstijl van Jennifer Murgia heeft hier zeker aan bijgedragen. Het boek las dit keer echter helaas wel wat hakkeliger, aangezien er nog enkele foutjes in staan waardoor ik soms een zin moest herlezen om het te begrijpen. Dit deed echter niets af aan het prachtige verhaal.

Ook dit keer weer bevat het boek een gezonde dosis spanning. De vriend van Teagan’s moeder en zijn dochter, Brynn, zorgden hier voornamelijk door. De zoektocht naar wat Brynn van plan is met Teagan en Brynn’s bijdrage aan de dood van haar vriendin Claire maakten me elk hoofdstuk opnieuw weer nieuwsgierig naar meer. Vooral ook toen het vertel-perspectief ineens wisselde van de ik-vorm vanuit Teagan naar de ik-vorm vanuit Brynn. Ineens kreeg je een compleet andere kant van het verhaal te zien dat Teagan nog niet wist en deze manier van vertellen maakt het voor mij altijd wat spannender en interessanter dan wanneer het hele boek vanuit een enkele personage wordt verteld.

Jennifer Murgia heeft weer een prachtig verhaal weten neer te zetten, dank aan Dutch Venture Publishing voor het vertalen van deze geweldige schrijfster! Hoewel deze duologie bij deze is afgelopen, hoop ik zeker nog andere verhalen van Jennifer Murgia tegen te komen in de toekomst.

 

Cirkel van Oneindigheid | Jennifer Murgia | Oktober 2018 |
Dutch Venture Publishing
Waardering: 35-star

 

Volg de rest van deze blogtour hier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s