Blogtour: De vrouwe van Myrdin

Hoewel je het boek De vrouwe van Myrdin misschien al eens bent tegengekomen, mag ik je bij deze vertellen dat het boek in een prachtige nieuwe herziene uitgave wordt uitgegeven door Dutch Venture Publishing! Deze uitgeverij focust zich vooral op het uitgeven van origineel Nederlandstalig werk en nog kleine buitenlandse auteurs. Ik vond het natuurlijk ontzettend leuk om te horen dat DVP ook dit boek ging uitgeven en ik kreeg de kans om hem te lezen!

Cathinca van Sprudel’s werk bevat een mix van fantasy, mythologie, sprookjes, geschiedenis en avonturenverhalen. Dit is ook heel duidelijk vanaf het eerste moment in haar boek te merken. Hierin zit zeker een hele fijne balans waardoor het boek uniek aanvoelt en je meesleept in de wereld van Airys. Het verhaal neemt je mee in een mix van het heden en het verleden van Airys die door het boek heen haar angsten moet overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.

Het boek leest werkelijk heerlijk weg. Van Sprudel heeft een duidelijke maar passende manier gevonden om het verleden van Airys, en dus haar hele beweegredenen, te verweven met het heden. Elk stukje verleden geeft je een beter beeld van Airys en je leert haar echt kennen. Je gaat steeds meer om haar geven en hopen op een goede afloop. Wat mij zeer aangenaam verraste was hoe snel ik in het boek kwam. Vaak is het begin erg langdradig, zeker bij fantasy/mythologische verhalen, omdat de context moet worden uitgelegd voordat je echt in het verhaal kan duiken. Hoewel de context zeker duidelijk was en ook goed uitgelegd was, voelde het begin niet langdradig maar juist vol spanning.

Wat het verhaal soms wel wat langzamer maakte waren kasteelnamen zoals Caer Rhoslyn (geen idee hoe ik dit moet uitspreken, en ik lees altijd hardop in mijn gedachten) en Dathyl (oké, die is wel wat makkelijker maar het maakt me altijd wel een beetje in de war). Dit deed echter niets af aan het prachtige boek dat Cathinca van Sprundel heeft neergezet. Ook de prachtige vormgeving van ieder hoofdstuktitel en de paginanummering droegen positief bij aan een geweldige leeservaring. Laat dit ook zeker een reden zijn om het boek op te pakken!

Image result for de vrouwe van myrdin

 

De Vrouwe van Myrdin | Cathinca van Sprundel | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | September 2018
Waardering: viersterren

De rest van de blogtour kun je hier volgen!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s