Blogtour: Duw me weg, houd me vast

Zelf houd ik ontzettend van contemporary boeken te lezen over verschillende soorten onderwerpen. Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws en unieks, en dit vond ik zeker in het nieuwe boek Duw me weg, houd me vast, geschreven door Vanessa Garden en uitgegeven door Dutch Venture Publishing. 

Na de zelfmoord van haar moeder is het leven voor de zeventienjarige Ruby verre van zorgeloos. Ze ontfermt zich over haar broertje en past op haar alcoholische vader. Tijd om tiener te zijn is er niet. Ruby kan de dood van haar moeder niet verwerken en het leven is een strijd. Tot ze Byron ontmoet. De jonge muzikant draagt zijn eigen demonen met zich mee. Toch laat hij zich door niemand voorschrijven hoe hij moet leven… of om moet gaan met de dood.

Het boek begon voor mij als een rollercoaster van emoties van Ruby’s kant. Net je moeder verloren, en dan voor je kleine broertje gaan zorgen alsof jij plaatsvervangende moeder moet zijn. De liefde die ze voelde voor hem, de woede ten opzichte van haar moeder voor het weggaan, en de angst voor haar vader die de dood van zijn vrouw probeert te verwerken met drank, maakt het verhaal zo rauw en pijnlijk in het begin dat je zo meeleeft met Ruby. Je snapt haar angst om de wereld in te gaan en neemt het haar echt niet kwalijk.

Hoewel ik in het middelste stuk van het boek vaak een hekel heb gehad aan Byron en de keuzes die hij maakt, was het laatste stuk van het boek zeker een eye-opener voor me. Iedereen heeft zijn eigen demonen, zijn eigen angsten, en verzwijgen dingen met een reden. Het is heel bewonderenswaardig om juist te zien hoe lief en aandachtig Byron is terwijl hij dingen verzwijgt. Dus als je het boek gaat lezen, don’t hate him too much, hij is een goede jongen.

Duw me weg, houd me vast

 

Duw me weg, houd me vast | Vanessa Garden | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Juli 2018
Waardering: viersterren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s