Blogtour: Takla Makan

Het blauwe licht is de nieuwste Young Adult aanwinst van Dutch Venture Publishing, geschreven door de Duitse schrijfster Petra Nouns. In Duitsland heeft haar boek ook al een jeugdliteratuurprijs gewonnen. De beschrijving van het boek trok me direct, het sprookjesachtige idee dat ik erbij kreeg en de magie verwoven met de Turkse achtergrond maakt dit verhaal compleet.

Ella zit al jaren bij Orkan in de klas op een grotendeels buitenlandse school in Kreuzberg. Maar als we even eerlijk zijn, Ella heeft een hekel aan Orkan. Maar er is nog iets vreemds met Orkan, namelijk dat hij beweert dat zijn tante kan toveren. Gelukkig heeft ze haar vriendin Sofia om haar ergernissen mee te delen. Maar wanneer Ella in aanraking komt met een mysterieus blauw licht waardoor ze visioenen ziet van haar en Orkan samen, smoorverliefd, weet ze niet of ze nu gewoon gek aan het worden is of dat er werkelijk meer tussen hemel en aarde is. In de tussentijd strijden twee machtige tovenaars met elkaar, zwarte magie tegen witte magie. Orkans leven staat hierbij op het spel, en dat van zijn geliefde…

Het blauwe licht is een boek die voor mijn gevoel meer gericht is op de wat jongere lezers. Het verhaal wordt echt verteld in plaats van beschreven en voor mijn gevoel beleefd. Je voelt dat je er echt los van staat. Deze schrijfstijl vind ik zeker zeer geschikt voor de jongere Young Adult lezer of als je de jeugdboeken te gemakkelijk begint te vinden. Dit is de perfecte tussenstap. Hoewel dus de schrijfstijl mij wat minder trok, was ik wel echt onder de indruk van het verhaal. Voor mij voelde het als een sprookjesachtig verhaal met een meer modern tintje eraan.

Ook het culturele verschil tussen alle leerlingen op de school was iets dat ik zeer goed beschreven vond. Dit maakt het ook zeker aantrekkelijk voor jongeren. Je bent niet alleen als je misschien een andere cultuur hebt dan andere mensen bij jou in de buurt. Geniet van de verschillen en leer ervan. Ella vond ik ook heel mooi neergezet als vriendelijk en liefdevol meisje die niet houdt van onrechtvaardigheid. Orkan heb ik zelf wat minder ervaren, hoewel het boek in het begin eigenlijk toch meer om hem draaide door zijn lot dan Ella. Je leest vooral veel over hoe ze naar elkaar toe groeien, van tegenpolen naar geliefden volgens de voorspellingen.

Het boek is dus zeker een aanrader voor de wat jongere Young Adult lezers, een prachtig verhaal om met dit genre te gaan beginnen als je van sprookjesachtig houdt!

Takla Makan

 

Takla Makan – Het Blauwe Licht| Petra Nouns | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Maart 2018
Waardering: Image result for drie sterren

De rest van de blogtour kun je hier volgen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s