Blogtour: Hart van Glas

Morgen komt dit boek dan eindelijk uit, Hart van Glas! Dit boek heeft een bovennatuurlijk tintje met veel prachtige dromen en een meisje dat simpelweg ‘normaal’ wil zijn. Een geweldig debuut van Miranda Peters die vraagt om meer!

Hester is pas 7 jaar oud wanneer ze haar vader verliest in een auto ongeluk. Hester geeft zichzelf de schuld, ze kon hem niet redden. In alle paniek heeft ze wel haar moeder en zusje weten te redden, en zelf heeft ze nog geen schrammetje. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het leven van haar moeder zo makkelijk mogelijk te maken. 10 jaar later doet Hester het prima op school, ze is populair bij de jongens en ze is onafscheidelijk met haar beste vriendin Yvet. Buiten haar moeder, zusje en vriendin weet niemand waar ze toe in staat is, de bovenmenselijke kracht die zij bezit en die ze hard probeert te verbergen voor de rest van de wereld. Haar hele leven veranderd echter zodra ze 17 wordt en in haar dromen een jongen ontmoet, Siem. Hij lijkt precies op Hester, ze hebben dezelfde krachten en Hester valt als een blok voor hem.

Hart van Glas is het eerste boek op de markt van Miranda Peters. Haar schrijfstijl is lekker vlot en duidelijk. De gesprekken voelen heel natuurlijk en de dromen die ze beschrijft voelen precies zweverig genoeg. De dromen die worden beschreven voelen ook echt als een eigen wereld aan, een wereld die uitsluitend leeft in de nachten van Hester en Siem, maar die zo echt aanvoelt en zo prachtig uit ziet.

Hoewel het boek toch wel een bovennatuurlijke leidraad heeft, vind ik dit niet zodanig overdreven dat je je er niet meer in kan inleven. Het heeft de perfecte balans tussen de krachten van Hester en haar ‘normale’ leven. Ze voelt aan als een lief en oprecht meisje die niet te veel nadruk wil leggen op wat ze kan, maar meer op wie ze is. Het zusje van Hester vond ik ook ontzettend lief. Het slungelige type, compleet anders dan Hester, maar zusjes zijn ook gewoon niet hetzelfde. Dit maakte het verhaal ook heel pakkend, de relaties die ze heeft met anderen, de volwassenheid die Hester al laat zien door wat ze heeft meegemaakt, dit zorgde voor een heel prettig leestempo en de drang om steeds maar weer door te lezen was heel groot bij mij.

Ik heb echt van dit boek mogen genieten, en ik hoop jullie ook!

Hart van glas

 

Hart van Glas | Miranda Peters | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Februari 2018
Waardering: 4_5_stars

De rest van de blogtour kun je hier volgen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s