Blogtour: Onzuiver door Sarah Dalton

Sarah Dalton neemt je mee in haar prachtige dystopische wereld die deels ouderwets aanvoelt, maar toch een moderne twist heeft. Het verhaal speelt met het rassenprobleem, de ene is superieur aan de ander en de mindere moeten de ‘betere’ dienen en zijn het niet waard. Hier geeft Dalton het verhaal een interessante twist; wat nu als je tot de ‘betere’ behoort vanwege je genen? Wanneer je minder bent omdat je genetische afwijkingen hebt en erfelijke ziektes kunt krijgen zoals dementie.

Dit vond ik zelf al een zeer intrigerend concept, maar gooi er dan ook nog het unieke aspect voor de mens bij, en dan wordt het helemaal interessant. De mensen die ‘beter’ zijn, zijn namelijk genetisch gemanipuleerde mensen, klonen, gemaakt om alleen de beste genen te hebben om het mooiste uiterlijk te hebben, het slimste te zijn, nooit ziek te worden. Maar dit zorgt er meteen voor dat de ‘betere’ mensen niet zo uniek zijn als de mindere, de Onzuivere. Hoewel Dalton in dit verhaal de Onzuivere door de mensheid als minder laat bestempelen, zijn deze Onzuiveren allemaal uniek. Wat Dalton in dit boek probeert duidelijk te maken is één van de mooiste boodschappen die er is: Want niemand is waardeloos. Niemand is Onzuiver.

Mina Hart, Angela en Daniel zijn bestempeld als Onzuiver, Sebastian is G.E.P. (Genetisch Perfect). Maar Sebastian ziet de schoonheid van de unieke mens, de ‘Onzuivere’ mens volgens het Ministerie. En samen slaan ze op de vlucht om te vechten voor zichzelf en de mensen die hun dierbaar zijn. Een boek met een prachtige kern, een kern van waarheid, spanning, en verboden liefde.

Het boek leest heerlijk weg. Haar schrijfstijl is vlot, niet te lange zinnen en niet te ingewikkeld. Ze zorgt ervoor dat je je echt kunt inleven in de hoofdpersoon. Ook zijn de hoofdstukken vrij kort, maar aan het einde van elk hoofdstuk stond ik te springen om toch nog één hoofdstuk extra te lezen voordat ik het boek weg kon leggen. Het boek is voor mij een dikke 4 sterren waard!

Onzuiver

 

Onzuiver | Sarah Dalton | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Februari 2018
Waardering: viersterren

De rest van de blogtour kun je hier volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s