Blogtour: De Gave van de Selkie

De Gave van de Selkie is een dystopische trilogie met een vleugje magie. Een postapocalyptisch Europa waar je vol overtuiging in wordt meegezogen. Dutch Venture Publishing organiseert deze maand een blogtour, en ik zal jullie vertellen of deel 1 me heeft overtuigt om deze hele serie te gaan lezen!

blog-tour-banner-lo-res-768x522.jpg

Deel 1 uit de trilogie van Mara Li is eerder al eens uitgegeven onder een andere trilogie naam bij Storm Publishers in 2015. Toen was De Stem van de Zee nog deel van de Eiland in de Mist trilogie. Bij de heruitgave van haar serie is er gekozen voor een nieuwe serienaam, namelijk De Gave van de Selkie. Zeer toepasselijk vind ik, omdat het je een hint geeft over het onderwerp, de magie die het boek bevat en die je zo zal betoveren.

Wanneer Nimue een dagboek bij haar Oma op zolder vindt weet ze dat er meer aan de hand is. Haar hele leven heeft ze uitsluitend verhalen gehoord over haar moeder, maar ze kende haar moeder amper. Het dagboek was van haar moeder Rona. Het vinden van dit dagboek ontluikt nieuwe avonturen voor Nimue en haar broertje Arthur. Nadat ze alles zijn verloren in een allesverwoestende storm besluiten ze het dagboek te volgen en achter hun familiegeschiedenis aan te gaan, in de hoop Rona te vinden.

De Stem van de Zee is heel prettig en vlot geschreven. Er wordt genoeg uitgelegd om het verhaal en de context goed te begrijpen, maar het voelt niet langdradig aan. Aangezien het boek pas deel 1 is verwacht ik nog zoveel meer van de andere twee delen. Li heeft me zeer nieuwsgierig gemaakt naar de rest van deze serie. Ze heeft een prachtige wereld vol mythologie neergezet, een verhaal vol van inhoud wat de lezer ook aandachtig houdt. Het enige nadeel aan het boek vond ik persoonlijk de stukken uit het dagboek van Rona. Dit voelde zeer langdradig aan en het heeft me (te) lang geduurd om hier doorheen te komen. Dit maakte me wel aan het twijfelen of ik het verhaal nog verder moest lezen maar Li maakt dit later in het boek meer dan goed.

De Stem van de Zee verdient voor mij 3,5 sterren, ik ben heel benieuwd wat de rest van de serie nog zal brengen!

 

De Stem van de Zee | Mara Li | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Januari 2018
Waardering: 35-star

De blogtour kun je via deze site volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s