Blogtour: Een ondertoon van Liefde

Zoals jullie misschien gisteren al hebben kunnen lezen is de blogtour van Een ondertoon van Liefde begonnen! De eerste recensie en een exclusief interview met Kate Paris is gisteren online gekomen op Ivette met een I en vandaag is de beurt aan mij!  Na een geweldige aftrap met interview kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik heb deze geweldige schrijfster gemaild met een paar leuke vragen voor de hoofdpersoon! Willen jullie dus wat meer in de huid kruipen van Ivy Jansen, lees dan vooral verder!

In Een ondertoon van Liefde vlucht Ivy Jansen terug naar Nederland nadat ze haar toekomstdroom, haar grote liefde en haar zelfvertrouwen verloor. Ze zoekt in Nederland naar veiligheid in de nachtclub van een jeugdvriend van haar, Bernd. Hier krijgt ze direct de kans om haar gaven te tonen aan de gezellige avondgasten. Geblinddoekt herkent ze alle wijnen die de gasten haar laten ruiken en proeven in een spannend spel ‘The Kiss of the Bottle’. Op een avond trekt ze hiermee de aandacht van Alexander Ford, manager van het exclusieve Hotel Ford. Alexander Ford biedt Ivy een baan aan als sommelier in zijn restaurant, maar al snel loopt het uit op meer. Het verleden van Ivy dreigt haar in te halen wanneer ze meer opgaat in haar baan, maar ook haar relatie met Alexander.

Toen ik dit prachtige boek kreeg van uitgeverij Tinteling Romance was ik meteen verkocht. De cover ziet er fantastisch uit en doet mij uitzien naar de inhoud. Zodra ik begon te lezen werd ik helemaal in het verhaal gezogen. Paris heeft een schrijfstijl die heel vlot en gemakkelijk leest, maar ook heel beschrijvend is waardoor het allemaal voor je eigen ogen afspeelt. Ik had er moeite mee om het boek weg te leggen, vooral ook omdat er een bepaalde spanning in zat die je altijd liet uitkijken naar wat er nu weer zou gaan komen. Ook ben ik er ontzettend fan van wanneer een boek werkt met flashbacks die op zichzelf heel duidelijk zijn, maar een vleugje van mysterie toevoegen aan het verhaal. Ze geven je hier inzicht in het verleden en werken toe naar de reden van Ivy’s vertrek uit Amerika en haar gecompliceerde huidige leventje.

Ook het wijn-aspect vond ik zeer interessant. Ik ben zelf niet echt een wijnkenner, ik hou wel eens van een wijntje op een gezellige avond, maar zoals Paris de wijnen beschrijft waan je jezelf even een wijnkenner. De geuren die ze beschrijft zijn zo verleidelijk en het geblindeerde aspect maakt het spannend. Ik vond het heel mooi hoe dit een belangrijke rol speelde in haar leven. Je krijgt door al deze details een heel goed gevoel van wie Ivy nu eigenlijk is. Haar passie voor wijn wordt hier zo prachtig overgedragen.

Er zat ook een hele prettige spanning in de relatie tussen Alexander en Ivy. Heel snel komt een relatie op die voor beide niet ideaal is. Er blijven vragen onbeantwoord, en woorden niet gesproken, waardoor je nieuwsgierig wordt naar de afloop tussen hen. Het verleden van Ivy komt hier ook om de hoek kijken, wat deze enigszins aparte relatie nog ingewikkelder maakt. Ivy moet een keuze maken, en deze is niet gemakkelijk.

Ik was heel blij verrast door het unieke aan dit boek. De prachtige wijnen die je al kunt proeven bij het lezen, de oude en nieuwe liefdes en de spanning die hierin verscholen zit. Voor dit boek moet je echt gewoon even gaan zitten en ook niets anders meer willen, want na het eerste hoofdstuk ben je verkocht! Ik wil graag Tinteling Romance bedanken voor dit recensie exemplaar die ik heb gekregen in ruil voor mijn eerlijke mening. Ik kan alleen maar zeggen dat dit echt de moeite waard was en dat ik ervan heb genoten!

Een ondertoon van Liefde | Kate Paris | juni 2017 | Tinteling Romance
Waardering: 4_5_stars

20170715_100609

Hier komt nog een van de leukste stukjes van mijn deel in deze blogtour, een interview met de hoofdpersoon Ivy! Ik vond dit ontzettend leuk om te doen en de antwoorden zullen je zeker nieuwsgierig maken naar het boek, geheel spoilervrij 😉

  1. Waarom heb je ervoor gekozen om terug te gaan naar Nederland en jouw jeugdvriend Bernd op te gaan zoeken? Wat betekent hij voor jou?

Bernd ken ik al heel lang. We zagen elkaar vroeger elke zomervakantie als ik met mijn moeder bij mijn opa en oma logeerde. De tuin van zijn ouders grenst nog steeds aan die van mijn grootouders en hij zat altijd op het hek op me te wachten. Dan speelden we de hele maand juli samen. We bedachten gekke verhalen, waarin we om beurten de hoofdrol speelden en wilden nooit naar binnen als we moesten eten. Toen hij ging studeren in Rotterdam verruilden we het hek voor de jazzcafé’s in zijn stad. Bernd was de enige bij wie ik wilde zijn, toen alles waarin ik geloofde in stukjes brak. Ik wist dat hij voor me klaar zou staan. Dat hij geen vragen zou stellen. Als de situatie omgekeerd was, had ik hetzelfde voor hem gedaan. Daar ben ik zeker van. Als je elkaar al zo lang kent, weet je wat je aan elkaar hebt. Dus als je me vraagt wat hij voor me betekent, kan ik alleen maar zeggen: heel, heel veel.

  1. Wat was het eerste wat je dacht toen je Alexander Ford zag?

Bij onze allereerste ontmoeting kon ik Alexander niet zien. Ik hoorde alleen zijn stem en rook zijn geur, een mengeling van citrus en cederhout. Je kunt je voorstellen dat ik behoorlijk nieuwsgierig naar hem was. Google had veel foto’s van zijn hotel en gelukkig ook van hem. Op de eerste foto die ik  zag, stond hij voor Hotel Ford en keek recht in de camera met zijn waanzinnige, lichtblauwe ogen. Ik viel bijna van de bank. De eerste keer dat ik hem echt de hand mocht schudden, kreeg ik het erg warm. Normaal gesproken heb ik daar niet zo snel last van, maar Alexander deed iets met me. Direct. En toen had hij nog niet eens naar me gelachen.

  1. Wat was jouw grootste toekomstdroom en waarom, en wat heeft Alexander Ford hieraan doen veranderen?

Aan het eind van het eerste jaar van mijn opleiding in Parijs vertelde onze directeur me over het speciale Master Sommelier-examen, dat elk jaar in Amerika plaatsvindt. Als je dat haalt, zit je in de top en hij dacht dat ik wel een kans maakte. Samen met mijn studie- en huisgenoot ben ik er voor gaan leren en hoe meer tijd en aandacht we eraan besteedden, des te meer wilde ik het halen. Wijn is mijn absolute passie en het Master Sommelier-diploma werd alles voor me. Mijn wereld. Toen daar ook nog een stukje liefde bij kwam kijken, dacht ik dat er niets meer mis kon gaan. Maar helaas was er weinig van mijn droom over op het moment dat ik Alexander ontmoette. Zijn aanbod kon ik echter niet weigeren. Toen hij me een baan als sommelier in zijn restaurant aanbood, kwam een klein stukje van die oude passie weer boven borrelen. Dat had ik nooit verwacht!

  1. Wat vind je het meest interessante aan het werken als sommelier?

Wat ik zo mooi vind aan dit beroep is dat ik gasten een onvergetelijke ervaring kan bezorgen. Er was in Alexanders restaurant een keer een ouder koppel dat me vertelde dat ze nog nooit zo chic uit eten waren geweest. Hun dochter had het etentje cadeau gedaan. De wijn die ze hadden gedronken, was volgens de man ‘de kers op de taart’ geweest. Dat soort complimenten doen het voor mij. Ik weet hoeveel het juiste aperitief kan betekenen, wat een goede combinatie van wijn en eten met iemand kan doen en hoe je een diner spetterend kan afsluiten met de perfecte dessertwijn. Gasten laat ik graag naar huis gaan met de smaak en geur van de avond nog op hun lippen en in hun neus, zodat ze nog een keer terug willen komen om te proeven, te ruiken en te kijken of het nog mooier kan.

  1. Als je één ding zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Iets veranderen? Om heel eerlijk te zijn, is er maar een ding wat ik nu graag anders zou willen. Ik zou de mensen die ik al een aantal maanden bewust uit de weg ga dolgraag weer willen zien. Maar ik kan het niet. Nog niet.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van dit prachtige interview en mijn recensie, en neem vooral een kijkje bij de rest van deze blogtour! Op de facebook pagina van Tinteling Romance delen ze elke dag een nieuwe blog met een recensie en een leuk extraatje!

Liefs, Fae

2 gedachtes over “Blogtour: Een ondertoon van Liefde

  1. Pingback: Kate Paris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s