Netflix Friday: iZombie

De laatste tijd ben ik ineens compleet verslaafd geraakt aan een super leuke vreemde serie, namelijk iZombie! Ik kwam hem tegen op Netflix en ik begon eraan, en hoewel het zo’n ontzettende cliché is, vind ik het helemaal geweldig!

Olivia (Liv) Moore, een fantastische arts die hard werkt om hogerop te komen, wordt door haar collega uitgenodigd voor een feestje op een boot. Haar verloofde spoort haar aan om te gaan. Als hij had geweten hoe dat zou eindigen, had hij dat vast en zeker niet gedaan. Liv wordt wakker in een lijkzak met een ontzettende honger naar hersenen. Ja ik weet het, zo’n ontzettende cliché! Maar er zit meer achter. Wanneer Liv de hersenen van anderen eet, wordt ze wat ze eet. Ze krijgt de persoonlijkheid van diegene en krijgt flashbacks naar herinneringen van de overledene. Na een carrière switch besluit ze om haar ‘ondode staat’ te gebruiken voor het goede.

Image result for iZombie

iZombie is een super grappige misdaad serie waarbij Liv gebruik maakt van de flashbacks die ze krijgt door het eten van de hersenen van misdaad slachtoffers. Hoewel de serie op een hele vage manier begint, komt hij vervolgens heerlijk op gang. Van levende Liv naar zombie Liv wordt er maar weinig getoond, waardoor het nogal een mysterie blijft wat er nu eigenlijk is gebeurt. Je merkt wel dat ze dit expres doen, Liv weet er zelf ook nog maar weinig van en komt er vanzelf nog wel achter samen met jou als kijker.

Het hele misdaad aspect vind ik ontzettend leuk gedaan! Natuurlijk zijn er al genoeg series met vreemde side-kicks, maar dit is toch wel anders. Liv is ontzettend leuk, ze heeft elke aflevering weer een andere persoonlijkheid die ze omarmt of tegen vecht, en samen met haar vrienden zoekt ze zich een weg door alle problemen en ellende.

Ook ben ik ontzettend gek op Ravi, Liv’s baas. Zijn nieuwsgierigheid en gebrek aan schaamte binnen het onderwerp zombies is geweldig om te zien. Hij is zo enthousiast maar ook heel trouw, wat hem een super lieve man maakt. En hoewel ik in seizoen 1 nog helemaal gek was op Major, de ex-verloofde van Liv, ligt hij me in het tweede seizoen wat minder.

Hebben jullie de serie al eens gezien? En vinden jullie net als mij die intro ook zo geweldig? Laat vooral horen wat jij ervan vind! Ik vind het een echte aanrader!

Liefs, Fae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s