Recensie: Opgesloten

Sinds ik The Jewel heb gelezen ben ik helemaal fan van deze geweldige serie. Langzaamaan komen steeds meer delen in het Nederlands, waarvoor ontzettend bedankt Young & Awesome! Het meest geweldige is nog dat ze ook het tussenboekje hebben uitgegeven, die in het Engels alleen in eBook te krijgen is. Extra reden om deze ook aan mijn collectie toe te voegen.

Opgesloten is een kort verhaal dat zich tegelijk met The Jewel afspeelt. Het begint samen met Violet bij de veiling, op het moment dat Raven haar eigen weg moet gaan.

Ik ben geen nummer. Ik ben Raven.
Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen.
Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt.
Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken.
Kan Raven dit overleven?

Dit verhaal was echt een grote verrassing voor mij, een hele nieuwe beleving van The Jewel. Hoewel je in The Jewel al merkte dat het niet goed ging met Raven, was dit iets dat ik niet had verwacht. Ik vroeg me altijd al af wat er nu bij de gravin van de Steen in huis achter gesloten deuren gebeurde, nu weet ik het dus.

Opgesloten maakt het verhaal nog veel echter dan het al was. In The Jewel merk je dat Violet het nog best goed heeft, maar dit is niet het werkelijke leven van de surrogaten eraan toe gaat. Ik vond het heel mooi dat Ewing hier de kans nam om beide kanten van het leven van een surrogaat uit te werken tot een prachtig geheel. Ik leefde hier echt mee met Raven en hoop nu nog veel harder dat Violet de kans krijgt om Raven te redden.

Wat ik ook heel krachtig vond aan dit boek was dat ik een veel beter beeld kreeg van de wereld van The Jewel en de vier stichterhuizen. In dit deel wordt veel meer duidelijk over de gravin van de Steen en je ziet de andere stichters op een compleet andere manier dan hoe de Hertogin tegen de anderen aankeek.

The Jewel - OpgeslotenHet was ook heel speciaal dat Ewing hier liet zien wie Raven nu eigenlijk was. In The Jewel ging het voornamelijk om Violet en haar rol in het geheel, maar voor haar was Raven het belangrijkste. Ze wilde haar leven op het spel zetten voor haar. Hier leer je echt Raven kennen en daardoor wordt zij ook voor mij als lezer veel belangrijker.

Ik heb dit boek met veel liefde gelezen en ik kan niet wachten totdat The White Rose ook wordt vertaald!

The Jewel; Opgesloten | Amy Ewing | Februari 2017 | Young & Awesome
Waardering: viersterren

Liefs, Fae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s