Serious Sunday: Sweek

Hoi lieve lezers!

Vandaag ben ik er weer met een nieuwe serious sunday. Dit keer wil ik jullie voorstellen aan een super leuke website waar ik gebruik van maak: Sweek! Velen van jullie weten dit misschien niet, maar vorig jaar heb ik meegedaan met een schrijfwedstrijd voor een kort paranormaal verhaal, en ik zat in de top 3! Ik was natuurlijk ontzettend enthousiast, want dit was de eerste keer dat ik serieus een verhaal had geschreven. Dat het meteen zo goed viel bij anderen was een geweldig gevoel, maar het hele schrijfproces vond ik ook heerlijk. Even lekker in je eigen wereldje wegkruipen, en in plaats van dat anderen die voor jou bepalen, creëer je hem zelf!

Iedereen heeft natuurlijk zijn manier om te schrijven; ik ben zelf gewoon lekker in word begonnen. Niks ingewikkeld via internet, maar gewoon offline bezig met mijn eigen ding. Hoewel dit ook wel lekker is, ben ik stiekem toch wel steeds benieuwd wat anderen ervan zullen vinden. Hoe weet je nu of datgene wat je schrijft ook anderen aanspreekt? Ja, Sweek! Een online community waar jij jouw eigen verhalen kan delen en waar anderen de mogelijkheid hebben om op jouw verhaal te reageren.

Natuurlijk bestaan dit soort sites al lang, maar wat ik heel leuk vond om te zien was dat Dutch Venture Publishing hier ook hoofdstukken en soms zelfs hele boeken online zetten! Zo kun je bijvoorbeeld de eerste hoofdstukken van Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits, en de volledige boeken van Jen Minkman! Elke week komen er twee nieuwe hoofdstukken online te staan. Super leuk om zo nieuwe boeken te ontdekken!

20170318_221524.pngWat ook heel leuk is, is dat Sweek van Nederlandse bodem is! En ze zijn al ontzettend groot geworden hoewel ze pas sinds Oktober 2016 bestaan. 10.000 verhalen! Dus als je je verveeld en nieuw leesmateriaal zoekt is dit zeker dé plek om te zoeken! En ze hebben zelfs een self-publishing platform, dus mocht je jouw eigen verhaal in boek-vorm in handen willen hebben, dan is dit je kans! En voor die momenten dat je onderweg bent en geen laptop binnen bereik hebt, is er ook nog een app voor zowel android als IOS, voor ieder wat wils. Zo vergeet je nooit meer je verhaal.

Ik ga zeker deze kans aannemen om online te gaan schrijven, altijd mijn verhaal bij de hand en nooit meer met inspiratie zonder mijn word-documentje op mijn telefoon. Misschien komt er dan ook nog eens iets terecht van dat verhaal xD

Wie weet tot daar!

Liefs, Fae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s