Netflix Friday: A Series of Unfortunate Events

Een tijdje geleden kwam deze Netflix Original mij ten ore, en nog voordat hij online kwam stond ik al te springen van enthousiasme. A Series of Unfortunate Events is een Netflix serie gebaseerd op de gelijknamige boeken geschreven door Lemony Snicket. De serie bestaat uit maar liefst 13! boeken die het leven volgen van Violet, Klaus, en Sunny Baudelaire. Drie kinderen die na het overlijden van hun ouders alles eraan moeten doen om uit de handen te blijven van Count Olaf, een man die enkel uit is op het fortuin van de kinderen.

Gerelateerde afbeelding

If you are interested in stories with happy endings, you would be better off somewhere else. In this story, not only is there no happy ending, there is no happy beginning and very few happy things in the middle. This is because not very many happy things happened in the lives of the three Baudelaire youngsters. Violet, Klaus, and Sunny Baudelaire were intelligent children, and they were charming, and resourceful, and had pleasant facial features, but they were extremely unlucky, and most everything that happened to them was rife with misfortune, misery, and despair. I’m sorry to tell you this, but that is how the story goes.

A Series of Unfortunate Events is een van mijn favorieten; de sfeer is zo fantastisch neergezet, het verhaal zo mooi uitgewerkt, er is niets half van, alles is perfect. Elke aflevering komen Violet, Klaus en Sunny voor een nieuw avontuur te staan waar ze zich met moeite uit kunnen redden. Voor elk probleem weten ze een oplossing, een nieuwe uitvinding, een slim plan, maar de verantwoordelijken voor hun zien niet waar ze in belanden en graaf Olaf zorgt steeds voor meer ellende.

Wat de laatste tijd ook steeds populairder aan het worden is, en waar ik helemaal gek op ben, is de alwetende verteller. Iemand die helemaal in sfeer de situatie uitlegt en de toon zet voor de aflevering. Hij bouwt de spanning op en maakt je nieuwsgierig naar meer. Afbeeldingsresultaat voor a series of unfortunate events netflixIn dit verhaal geeft deze verteller je zelfs net wat meer informatie dan wat je in het verhaal gaat zien, en helpt je de puzzelstukjes bij elkaar te leggen om zo het grotere geheel te zien.

Graaf Olaf wordt geweldig neergezet door Neil Patrick Harris. Hoe snel hij kan wisselen van de ‘lieve oom’ voor buitenstaanders naar de creep die hij is voor de kinderen. Hoe hij wordt gespeeld kan de serie maken of breken, en in dit geval maakt hij het fantastisch! En no worries, we zijn niet al klaar na 1 seizoen. Ze hebben deze week aangekondigd dat er een tweede seizoen komt!!! Ik ben dus al helemaal door het dolle heen en kan niet wachten! En jij?

Liefs, Fae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s