Netflix Friday: The 100

Wie kent de serie nu niet? De 100 van Kass Morgan, een trilogie over 100 mensen die naar de aarde worden gezonden om te kijken of deze leefbaar is, omdat hun huidige situatie niet meer lang mogelijk is.

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is…

De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Na een angstaanjagende crash zetten de jongeren na honderden jaren de eerste stappen op de planeet die ze alleen vanuit de ruimte hebben gezien en kennen van oude verhalen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kan je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?
Blossom Books

Kass Morgan is een Amerikaanse schrijfster die een grote voorliefde heeft voor boeken. In September is ze nog in Nederland geweest en zijn er misschien sommige van jullie die haar hebben ontmoet. Velen zullen deze prachtige boeken vast al gelezen hebben, maar voor degene die ze nog niet hebben gelezen, nu is jouw kans! Op dit moment zijn de boeken maar 10 euro per stuk, en het zijn prachtige boeken! Kijk en aanschouw 😉

de100

Mocht je ze nog niet gelezen hebben maar lijkt het je wel een leuke serie, dan heb ik goed nieuws voor alle Netflixers! De serie is namelijk verfilmd! Er staan maar liefst 3 seizoenen online, dus genoeg materiaal voor een heerlijk weekendje Binge-watching. Mocht je nu toevallig de serie op dit moment aan het lezen zijn, of heb je hem al uit? No worries, want je kunt zowel de serie lezen als kijken! De tv-serie gaat over hetzelfde verhaal, maar er zijn toch veel verschillen. Enkele personages zijn bijvoorbeeld alleen in de boeken te vinden, en anderen dan weer alleen in de tv-serie. Ook loopt de verhaallijn anders, maar ik zie dit enkel als een voordeel! Dit betekend namelijk dat je extra lang kan genieten van een fantastisch verhaal.

Ik zou zeggen, heel veel kijkplezier! Ik ben dit weekend op Netflix te vinden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s