Serious Sunday: Droomwandelaar

Het is alweer zondag, tijd voor een nieuwe Serious Sunday! Zoals jullie weten vind ik het altijd leuk om nieuwe dingen met jullie te delen. Een tijdje geleden kwam ik in contact met een schrijfster na aanleiding van haar cover die ze had gedeeld. Vele kennen het natuurlijk wel; je koopt een boek omdat de cover zo mooi is. Bij dit boek had ik dus echt dat gevoel! Helaas was het boek toen nog niet te koop, maar hij staat nu te branden op mijn verlanglijstje! Ik heb het over Inge Pietjouw waarvan het eerste boek uit de serie Droomwandelaar deze maand is uitgekomen!

Nu ben ik er sowieso gek op wanneer er weer een prachtig YA boek van Nederlandse bodem verschijnt aangezien ik boeken graag in de originele taal lees. Dit geeft me de kans om een boek te kunnen lezen zoals hij bedoeld is door de schrijver. Hoewel vertalers fantastisch werk doen, is het niet te vermijden dat soms de betekenis wegvalt doordat het in het Nederlands niet echt bestaat.

Afbeeldingsresultaat voor droomwandelaar pietjouw

Finna staarde in de vlammen die langzaam aan het drakenschip likten. Ze wist zonder het te zien dat het noorderlicht feller dan ooit aan de hemel danste. Een traan gleed over haar wang. ‘Ik zal je vinden, Thora,’ fluisterde ze. Wanneer haar vader en zus na een lange winter niet terugkeren naar huis en doodverklaard worden, stort Finna’s wereld in. De sfeer in Odinsveld, waar haar vader hoofdman was, wordt steeds grimmiger nu de nieuwe hoofdman het kleine dorp aan het diepblauwe fjord met strakke hand regeert. Finna droomt steeds over haar zus en die dromen lijken alsmaar levensechter. Wanneer ze op een ochtend wakker wordt met Thora’s wolvenspeld in haar hand, weet ze het zeker. Haar zus leeft! Niemand gelooft haar, zelfs haar beste vriend Jor niet, maar Finna besluit haar dromen achterna te jagen. Droomwandelaar is het eerste deel van een magisch epos dat zich afspeelt in het mysterieuze Noorden. Samen met de wolf Loki, de raaf Mu en andere vrienden neemt Finna het op tegen trollen en een vijand die gevaarlijker is dan ze ooit had gedacht.

Een heerlijk fantasy verhaal zo te zien! Ik ben zelf heel nieuwsgierig of Finna haar zus gaat vinden. Het wordt vast een heerlijke zoektocht vol vreemde wezens met mooie avonturen! Ik hoop dit boek snel in handen te hebben, dan laat ik jullie zeker weten wat ik ervan vond!

Liefs, Fae!

Psst! Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan kun je hier een leesfragment lezen! En mocht je wel overtuigd zijn, ga dan zeker eens hier langs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s