Time Travel Tuesday: Graceling Realm

Daar ben ik weer met dit keer een prachtige trilogie die ik even in het zonnetje wil zetten. De laatste tijd zie ik steeds meer berichten over deze trilogie en ik vind zeker dat deze de moeite van het lezen waard is! Graceling Realm is een young adult fantasy trilogie die nergens lager dan 4/5 scoort.

Graceling Realm is een trilogie bestaande uit Graceling, Fire en Bitterblue. Het is een aparte trilogie, ze spelen zich allemaal in dezelfde wereld af, en gaan over de zeven koninkrijken, maar ze zijn ook goed los te lezen. 3 prachtige boeken die je in no time uit hebt gelezen. In de Graceling Realms zijn sommige mensen geboren met speciale gaven, die graces worden genoemd. Graces worden gevreesd, maar ook uitgebuit.

20170206_220125.jpg

Graceling gaat over Katsa, nichtje van de koning, met een speciale gave die door iedereen, inclusief zichzelf, gevreesd wordt, maar door haar oom uitgebuit. Katsa heeft de Grace of Killing, de gave om te doden met haar blote handen. Haar oom gebruikt haar als beul, om degenen te straffen die niet volgens zijn wetten leven. Wanneer ze Prins Po ontmoet, die de gave van vechten heeft, veranderd haar inzicht in haar gave compleet en leert ze ook over een geheim dat haar hele wereld bedreigd.

Fire gaat over, nouja, Fire. Een menselijk monster met ongekende schoonheid. Deze schoonheid gaat samen met invloed en kracht. Er zijn mensen die gevoelig zijn voor haar, ze doen alles voor haar aandacht en voor haar liefde. Ze laten alles achter voor haar, hun familie, hun werk, alles. Ze zullen hun eigen verantwoordelijkheden vergeten om haar te behagen. En nog erger, ze zullen naties ten val brengen, koninkrijken verwaarlozen en hun krachten misbruiken. Bang voor haar eigen kracht leeft Fire ergens waar verder niemand komt, totdat de Koning haar nodig heeft.

Bitterblue gaat over de jonge Bitterblue, Koningin van Monsea. In haar land heerst vrede. Het land heeft veel onrust gekend, haar vader kon gedachten sturen en zijn invloed leeft voort. Het verleden van Monsea is omhuld in mysterie, en wanneer Bitterblue door haar eigen straten gaat wandelen in plaats van vanuit haar koninkrijk te regeren, leert ze de waarheid over Monsea. Er is maar één manier om van het verleden af te komen, en dat is door het verleden te herleven. Haar leven veranderd drastisch, vooral wanneer ze twee dieven leert kennen die uitsluitend gestolen waar stelen. Zij zijn de sleutel naar de waarheid van haar vader. En een van beide, met zijn onbekende gave, heeft misschien zelfs de sleutel tot haar hart.

20170206_220035

Drie zeer verschillende boeken, los te lezen, maar ook prachtig als geheel. Elke persoon heeft zijn eigen verhaal, krachtig verteld in deze fantasy boeken, uniek in de serie. Ik vond het juist zo mooi dat deze verhalen, zo verschillend van elkaar, een rode draad gemeen hadden. Er waren altijd mensen met gaven, steeds een andere, en steeds op een andere manier krachtig. Het land heeft hetzelfde lot, maar een andere held. Ik hoop dat jullie net als mij van deze serie zullen genieten, en pas op als je begint. Het is echt een boek dat je niet meer weg kunt leggen.

Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s