Serious Sunday: Meet Bookvault!

Hoi! Vandaag is er weer een nieuwe Serious Sunday, en dit keer heb ik iets heel leuks voor jullie; een exclusief interview met de makers van Bookvault! Jullie kennen vast wel die boekenboxen: je krijgt een thema en wat je uiteindelijk krijgt is een verrassing! Super leuk vind ik dit natuurlijk, maar stiekem ben ik dan toch benieuwd naar de personen achter die leuke boxen. Ik heb ervoor gekozen om als eerste te beginnen met een interview met BookVault omdat ze een geweldig, awesome, megavet thema hebben gekozen, namelijk Fae!!! Sounds familiar? Hoewel mijn bloggersnaam niet volledig is ontstaan uit de mythologische Fae, zijn ze zeker wel een bron van inspiratie en ik kon het niet laten om eens kennis te maken met de mensen die zich geïnspireerd voelen door de Fae. Maak kennis met Bo en Jeroen van BookVault!

 

Nu ben ik als eerste benieuwd, wie zijn jullie? Wat heeft jullie gemaakt tot boekenliefhebbers en de bedenkers van BookVault?
Wij zijn Jeroen van Unen en Bo Vissers. Jeroen is schrijver van de de Nachtuilen-serie. Het eerste boek in de vierdelige reeks is uitgegeven door LS Amsterdam en ligt sinds oktober 2015 in de winkels. Het tweede boek, de Slang van Havilah, komt daar in mei bij te liggen. Voor iedereen die houdt van fantasy in een moderne setting is deze serie een aanrader!
Bo is simpelweg dol op boeken. Er gaan dagen voorbij waarop zij niets anders doet dan lezen, of het nu voor de lol of als proeflezer is. Samen zien wij boeken vanaf twee heel andere perspectieven, en dat maakt de samenwerking nu net zo leuk.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een boekenbox te gaan maken? Wat heeft jullie hierin geïnspireerd?
Het idee om een boekbox te gaan maken kwam van Bo, die al een lange tijd rondliep met het idee om iets met boeken te gaan doen. We werden geïnspireerd door Owlcrate, het Amerikaanse bedrijf dat al een tijdje enorm gave boekboxen verkoopt. We wilden het concept van boekboxen ook in Nederland tot leven roepen, een Nederlandse boekbox was er toen (aan het begin van 2016) nog niet.
Bo: “Ik was eigenlijk niet van plan het idee echt uit te voeren, maar Jeroen zei: ‘Dat moet je doen!’, en ik bedacht me, waarom niet? Maar dan natuurlijk wel samen, en hier zijn we dan.”

Hoe bedenken jullie de maandelijkse thema’s? Jullie boekenbox heeft natuurlijk een rode draad, fantasy, maar hoe besluit je welk boek je erin gaat stoppen en wat voor goodies erbij horen?
We zijn echte fantasylezers (en schrijver!), en dus heeft fantasy ook bij BookVault onze voorkeur. Het belangrijkste onderdeel van een box is het boek. Ver voordat de box op de website komt te staan, gaan wij als een razende aan het lezen om te bepalen welk boek het meest geschikt is voor de box van die maand. Als we een boek vinden waar we allebei enthousiast over zijn, bedenken we daar een thema bij, en gaan we op zoek naar de leukste goodies die in dat thema passen. Hopelijk kunnen we gauw een hoop exclusieve items in de boxen gaan opnemen, dat voegt veel toe aan de boxen! Uiteindelijk moet er een fantastisch totaalpakket op de deurmat belanden, daar doen we graag onze uiterste best voor. 

Als The World of Books by Fae ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig, hoe zijn jullie op het thema Fae gekomen?
Wij houden allebei van de bijzondere Fae wezens. Ze zijn op zoveel verschillende manieren bedacht en beschreven, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Je kan de Fae voor je zien als nette, elegante en eloquente wezens, een beetje als de elven uit Lord of the Rings, of juist als nachtmerrieachtige wezens die op je azen in het duister.
In het boek van februari spelen de Fae een belangrijke rol, dus zagen wij onze kans schoon om een box volledig rondom deze feeërieke wezens samen te stellen! 

Wat maakt jullie boekenbox zo speciaal? Jullie zijn natuurlijk niet de enige op de markt, wat is nu de reden dat de lezer de BookVault moet gaan kopen?
Omdat wij een zo goed mogelijk gevuld cadeautje maken, vol met zo veel mogelijk leuke en exclusieve goodies. Lees je graag in het Nederlands en ben je dol op fantasy, dan wacht er bij ons een boekbox op jou! Een extraatje dat je ook altijd in onze boxen zult aantreffen, is een recept waarvoor wij ons elke maand weer de pleuris in bakken! Uiteraard moet er veel geproefd worden om van alles uit te proberen. Het zal ons dan ook niet verbazen als we over een jaar tonnetjerond ons eerste receptenboek uitbrengen.

De eerste twee boekenboxen waren volledig uitverkocht, met nog twee concurrerente boekenboxen op de markt is dit natuurlijk geweldig! Hebben jullie veel reacties gekregen naar aanleiding van jullie eerste box in December?
We hebben ontzettend veel reacties gekregen. Niet alleen van mensen die blij waren met de By the Fire box, maar ook van bloggers die een unboxing gefilmd of geschreven hadden. We verheugen ons elke maand weer op zulke reacties. We maken graag mensen blij en leren ook graag van de recensies van boekbloggers. Niemand is ooit beter geworden op complimentjes alleen, en wij willen elke box weer iets beter maken dan die ervoor.

Ontzettend bedankt voor dit interview!

Liefs, Bo en Jeroen.

img_20170102_162853-01

Bo en Jeroen, ik wil jullie natuurlijk ontzettend bedanken voor de ontzettend leuke reactie die ik van jullie kreeg. Super leuk om te zien hoe jullie van een passie een prachtig idee op de markt hebben kunnen brengen. Misschien was dit in eerste instantie niet jullie bedoeling, maar het ziet er zeker uit als een fantastisch geslaagd concept. Een prachtige toevoeging aan de boekenwereld. Zeker ook mooi dat jullie alleen boeken erin stoppen die jullie beiden hebben gelezen en weg van waren, dit is zeker terug te zien in ook alle leuke extra’s die jullie erin stoppen. En leuk dat recept! Er zijn al mensen die kaarsen maken gebaseerd op boeken, zeepjes, muzieklijsten samenstellen, maar een recept geïnspireerd op het boek vind ik zeker iets prachtigs en unieks. Een complete beleving van het boek 😉

Liefs en tot snel!

Een gedachte over “Serious Sunday: Meet Bookvault!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s