Time Travel Tuesday: The Secret Circle

Iedereen kent vast wel The Vampire Diaries van L. J. Smith, maar Lisa Jane heeft nog andere mooie series op haar naam staan. Een daarvan ga ik vandaag eventjes in het zonnetje zetten. The Secret Circle is een van mijn favoriete series als het gaat om supernatural series.

The Secret Circle is origineel gezien een trilogie geschreven in 1992 door L. J. Smith. De serie gaat over Cassie Blake, gedwongen om te verhuizen van California naar New England. Ze mist haar oude leven, maar toch voelt ze een soort van verwantschap met de populaire groep bij haar op school. Wanneer ze meer met hun in aanraking komt, wordt ze ingewijd in de Secret Circle, een heksenkring. Het brengt de nodige spanning met zich mee, . Wanneer donkere krachten dichterbij komen dan ooit, moet Cassie een keuze maken. Maar waar zal ze voor kiezen?

L. J. Smith heeft al veel fantasy series op haar naam staan, heksen, vampieren, met beiden heeft ze menig serie meegemaakt. Meerdere series zijn dan ook in de prijzen gevallen en ze heeft ook in de New York Times Bestselling list gestaan. 20 jaar later zijn zelfs van The Vampire Diaries en The Secret Circle nieuwe vervolgboeken geschreven en zijn haar series weer opnieuw tot leven gekomen.

Ik ben zelf zeker fan van The Secret Circle, verhalen over heksen en heksenkringen vind ik al leuk sinds dat ik Charmed heb leren kennen op TV. Toen ik ook nog boeken vond in dit genre was ik helemaal blij! The Secret Circle is spannend en neemt je mee in de wereld van Cassie, waarin ze haar eigen krachten begint te ontdekken en haar heksenkring leert kennen, hoewel ze niet van alle leden even fan is. Maar een kring is jouw lot, daar kies je niet voor, die kiest jouw. De eerste drie boeken vind ik zelf zeker de moeite waard, daarna ben ik gestopt met deze serie omdat die niet meer door L. J. Smith zijn geschreven. Bang dat ik een andere schrijfstijl zal ontdekken die ik minder mooi vind dan die van L. J. Smith, heb ik de trilogie in zijn waarde gelaten zoals deze origineel bedoeld was.

20170116_215828.jpg

Nu ben ik natuurlijk zo’n typisch ocd persoontje, die twee verschillende uitgaven heeft. Het boek is opgesplitst in The Initiation and The Captive Part I en The Captive Part II and The Power. Het zijn dus drie boeken verpakt in twee. Van het eerste boek heb ik een oude uitgave, en hier ben ik dus helemaal verliefd op! Van het tweede boek heb ik de nieuwe uitgave, maar zodra dat ik hier een oude van kan vinden dan staat die heel snel in mijn boekenkast. Welke vinden jullie mooier?

Volgende week weer een nieuwe, kom vooral weer gezellig langs!

Liefs, Rika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s