Time Travel Tuesday! – Black Box

Hier ben ik dan alweer! Ik heb eens zitten brainstormen om wat leuke regelmatige posts erin te gaan krijgen zodat jullie mij wat beter leren kennen. En toen kwam het idee: Time Travel Tuesday! Elke dinsdag ga ik een kleine post schrijven over een van mijn pareltjes in mijn boekenkast, een boek dat ik ooit eens heb gekregen of gekocht en veel voor me betekend, of gewoon een mooi boek is. Om te beginnen met deze reeks ga ik aftrappen met een boek dat ik heb gekregen van een vriendin van mijn moeder, die het ontzettend leuk vind dat ik zo graag lees en me elk jaar op mijn verjaardag hierin sponsort. Het eerste boek is Black Box!

Veel van jullie zullen wel bekend zijn met de schrijfster Anna Woltz, geboren in London maar opgegroeid in Nederland schrijft ze al haar hele leven. Ze schrijft voornamelijk jeugdboeken en heeft al vaker prijzen gewonnen voor haar boeken. Het eerste boek van haar dat ik heb gekregen is Black Box, keihard en grappig, romantisch en spannend als een thriller. Een heel extreem boek met als thema ‘Big Brother is watching you’.

20160913_103504.jpgBlack Box is een televisieprogramma over zeven kinderen van tien tot zestien jaar. Ze worden samen opgesloten in een zwart huis op de Pier in Scheveningen. Niets is te gek in het programma, en ze worden helemaal aan zichzelf overgelaten. Wanneer de redactrice van het programma stapelverliefd wordt op de regisseur dan loopt het volledig uit de hand. De regisseur ziet niet wat het programma met de zeven kinderen op de Pier doet, en de redactrice wilt het maar niet zien. Zeven miljoen mensen kijken naar Black Box, en iedereen ziet het drama aankomen. Maar wanneer het gebeurt rest de vraag: wie is er verantwoordelijk voor het drama op de Pier? De zeven kinderen in het huis, de redactie, of misschien wel de zeven miljoen kijkers die het zagen aankomen?

Ik heb dit boek gelezen toen ik ongeveer 13-14 jaar was. Ik vond het een ontzettend spannend boek, maar ook zeer extreem. Binnen Black Box moeten de kinderen nadenken over zaken waar ze normaal nog lang niet mee te maken zouden hebben, het begint heel onschuldig, maar zodra de kinderen elkaar gaan uitdagen dan loopt het uit de hand. Het is wel een boek dat je aan het denken zet, maar ook weer niet te drastisch. Het boek is zeker geschikt voor wat jongere jeugd, het is een spannend boek waarin je zeker wordt meegesleept in Black Box. Je zou bijna hopen dat er ook werkelijk een reality programma van zou zijn, hoewel je toch liever niet alles waar laat worden. Toch kan ik ook zeggen dat het boek zeker geschikt is voor de Young Adult lezer. Het is spannend en confronterend, de kijk van een jong iemand op reality programma’s. Een boek dat je zeker bij zal blijven!

Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s