Meet & Greet met YA-auteurs bij Broese Boekverkopers

Lang leve ov! Want ondanks dat ik absoluut niet in de buurt van Utrecht woon, was ik wel in de gelegenheid om even 2 uurtjes te reizen om bij dit fantastische evenement aanwezig te zijn. Broese Boekverkopers in Utrecht is een prachtige boekenwinkel die zeker veel aandacht besteden aan jong volwassenen. Zo zie je regelmatig leuke activiteiten en win-acties voorbij komen op hun facebook pagina Broese YA! Zoals ook afgelopen donderdag 17 November, toen was er een Meet & Greet met maar liefst 3 geweldige Nederlandse paranormale YA schrijfsters, namelijk Debora Elisabeth, Hilda Spruit en Jen Minkman!

vergeefhaar
Deze avond stond in het teken van paranormale YA boeken, waarbij ze ons wat meer vertelden over hun boeken, maar ook over hun schrijfproces. Een ideale avond dus voor jonge mensen die ook willen schrijven en benieuwd zijn hoe een gepubliceerde schrijver dit aanpakt. Deze avond werd het debuut van Deborah Elisabeth gepresenteerd, een Nederlands paranormaal YA verhaal over Roza die al zo lang zij zich kan herinneren verliefd is op Daan. Maar wat een romantisch avondje uit moet zijn eindigt letterlijk en figuurlijk in een nachtmerrie. Meer over haar boek kun je lezen op haar eigen website!

Ook gaf Jen Minkman een korte workshop over schrijven, omdat zij zowel zelf al een aantal boeken heeft uitgegeven, maar ook zelf boeken van anderen uitgeeft. Heel leuk om dus ook het schrijfproces en het uitgeven van verschillende kanten te zien! Ook was uitgeverij Ambilicious deze avond erbij om onze vragen te beantwoorden.

Schrijven, hoe pak je dit nu aan?

Tijdens deze gezellige avond heeft Jen Minkman ons wat tips gegeven over het schrijven van jouw eigen verhaal. Wat heel belangrijk is: schrijf over iets waar je passie voor hebt, iets wat je leuk vind. Doe vooral ook wat onderzoek naar jouw onderwerp of de locatie waar het afspeelt. Misschien vind je hier wel nieuwe inspiratie! Maar wees ook vooral zo vrij om lekker jouw eigen wereldje te creëren en geen bestaande locatie te kiezen. Maak jouw eigen ideale plek voor jouw verhaal.

Wanneer je aan het schrijven bent, laat je lekker gaan! Heb je inspiratie, schrijf dan vooral en lees het later nog eens door om er een mooi lopend verhaal van te maken. Let wel goed op, zorg dat je niet te veel iets herhaald. Jouw verhaal hoeft geen 400 pagina’s te hebben, als jij jouw verhaal in 200 pagina’s kan vertellen betekend dat zeker niet dat het verhaal minder is dan eentje van 400 pagina’s. Het gaat om de kracht van het verhaal, niet de dikte. Ga ook nooit jouw verhaal zomaar opvullen, blijf bij jouw verhaallijn en vertel over de belangrijke dingen. Laat de lezer kennis maken met jouw hoofdpersoon, wat drijft hem/haar, wat zijn zijn/haar passies? Daar draait het om!

Ben je tevreden met jouw verhaal en ben je nieuwsgierig naar de mening van een uitgeverij? Misschien wordt jouw digitaal idee wel een papieren werkelijkheid! Schroom vooral niet, stuur het gerust eens op naar een uitgeverij. Houd wel met een paar dingen rekening: past jouw verhaal bij de uitgeverij? Geeft die uitgeverij boeken uit in jouw genre? En mocht je niet direct iets terug horen, uitgeverijen krijgen zoveel manuscripten opgestuurd en kunnen deze nooit allemaal direct lezen. Wacht rustig af, wie weet krijg je nog wel een enthousiaste reactie terug en wordt jouw wachten beloond!

14991108_1298802336849677_3715043288516721422_o

We hebben deze avond ook lekker kunnen praten over lezen, en wat me wel opviel was dat iedereen toch al heel lang met heel veel passie leest, maar ook al vroeg is begonnen met schrijven! Misschien in eerste instantie verhalen die het liefst jouw kamer nooit verlaten, maar wie weet wordt het ooit nog eens werkelijk gepubliceerd. Zo begint elke schrijver, je moet er zelf van kunnen genieten. Op deze avond heeft Debora Elisabeth ons haar debuut laten zien, Hilda Spruit had natuurlijk haar boek Geestverwanten meegenomen (waar ze by the way de jonge jury debuutprijs dit jaar mee heeft gewonnen!) en Jen Minkman heeft haar nieuwste boek De Wereld Achter het Water laten zien!

9200000050046124Dewereldachterhetwater.jpg

Mij hebben jullie in ieder geval ontzettend enthousiast gekregen voor het schrijven! Bedankt voor deze mooie ervaring en voor nieuwe inspiratie! En ook zeker een bedankje voor Marjolein van Broese, die ervoor zorgt dat enthousiaste lezers samen kunnen komen om hun passie voor lezen te delen (of gewoon maar even passie te creëren samen met een paar geweldige schrijfsters!)

Veel liefs en tot snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s