Exclusief Moon YA-event met Jenny Han

Het is alweer 1,5 week geleden dat ik helemaal naar Utrecht ben afgereisd om Jenny Han te ontmoeten, de schrijfster van To all the boys I loved before en Ps. I still love you. Mijn liefste vriendinnetje had een blik gevonden met toegangskaarten tot het evenement en ik mocht mee! Nouja, je kent het vast wel, ik was dolgelukkig en niets was te gek voor mij om daar te komen. Ook al zat mijn hele weekend al volgepland, om half 8 ’s ochtends zat ik op de fiets naar het station om op tijd in Utrecht aan te komen. 

Wie heeft nu niet gehoord van die felbegeerde jacht op de blikjes die door heel Nederland verspreid waren. Voor 4 dagen lang stond facebook vol met trotse vinders en volhoudende zoekers die toch nog dat laatste blikje wilden bemachtigen. Met dank aan een hele lieve vriendin van mij had ik dus één van de 28 toegangskaartjes. Op een geheime locatie, zaterdag 24 september om 11 uur was het dan zover. In een schattig koffietentje in Utrecht mochten we allemaal verzamelen, met als dresscode de kleding van het meisje op de cover van Ps. Ik hou nog steeds van jou. De sfeer was al direct gezet bij binnenkomst, een klein maar gezellig koffietentje met een geweldige organisatie die zoveel leuks voor ons had bedacht! Na even gezellig binnenkomen, alle andere mensen ontmoet te hebben, en wat lekkers te drinken hebben gehaald, was het dan tijd om te beginnen. Er waren vier super leuke workshops gepland. Handlettering, meet&greet met Jenny Han, een armband maken, en een foto maken precies zoals die op de cover van het meisje op de cover van Ps. Ik hou nog steeds van jou! Je zult mijn enthousiasme wel begrijpen, dit waren allemaal ontzettend leuke en unieke workshops, en als je het nog niet begrijpt, dan wacht maar totdat je de foto’s ziet!

Als eerste mocht ik een poging gaan wagen tot handlettering. Karin Luttenberg, schrijfster van Handlettering doe je zo! gaf een kleine workshop waarin we een klein kaartje mochten versieren met handlettering. Ter inspiratie had ze wat leuke kaartjes meegenomen en natuurlijk haar eigen boek, en daar staan geweldige ideeën in. Hoewel mijn tekenskills absoluut niet goed zijn, en ik normaal dus echt niet het geduld heb om zoiets te doen, merkte ik direct dat dit echt verslavend is. Ik vond het heerlijk om te doen!

20160924_112646.jpg

Vervolgens kreeg ik de kans om samen met 5 andere meiden gezellig met Jenny Han te praten over haar boek, over haar schrijven, over haarzelf, we konden vragen wat we maar wilden. Jenny was ontzettend lief, ze vertelde ons van alles over haarzelf, waarom ze schrijft, wanneer ze schrijft, of ze haar boeken met andere schrijvers deelt, het was heel leuk om te zien hoe open ze was. We kregen ook allemaal de tijd om met haar op de foto te gaan en om haar boeken te laten signeren. Ik had natuurlijk To all the boys I loved before en Ps. I still love you gekocht voor dit speciale evenement, vooral omdat de boeken me ook echt aanspreken. Het is een verhaal dat ik nog niet eerder heb gelezen, uniek en ook heel schattig, wat zou jij doen als jouw liefdesbrieven zouden uitlekken?

Vervolgens mocht ik door naar het armbandje maken. Deze workshop werd gegeven door Jenny Bakker. Ze illustreert kinderboeken, en wat ik van haar heb mogen zien is prachtig! We mochten allemaal een tekening uitkiezen om te verwerken in een armbandje. Aangezien ik niet goed ben ik uitleggen zal ik deze maar gewoon direct laten zien.

20160924_165813.jpg

De tekening mochten we zelf uitzoeken, en deze werd achter een doorzichtig steentje geplakt, welke vervolgens in dit hangertje werd geplakt. Dan nog een mooi lintje of touwtje erbij uitzoeken, en klaar! Het was ontzettend simpel, het was binnen een half uur klaar, en het resultaat is prachtig geworden. Ik geniet er elke keer van als ik deze draag.

Als laatste was het dan tijd voor een fotoshoot. Ik had natuurlijk al de juiste kleding aan voor de cover na te maken, dus na een beetje make-up mocht ik dan gaan poseren. Er stond een tafel bij het raam met een gestreept kussen erop en er lagen wat studieboeken op het kussen. Ik mocht op de tafel gaan zitten en lekker dromerig naar buiten zitten staren. Het voelt wel heel speciaal aan als je daar dan zit en een fotograaf laat weten wat hij graag wil zien om jou zo mooi mogelijk op de foto te zetten, en het resultaat was heel leuk geworden!

20161005_200029

Ik heb echt genoten van dit evenement en ik wil uitgeverij Moon ook zeker bedanken voor het organiseren! Alles was perfect gepland en heel goed over nagedacht, dat kon je merken. Bedankt voor een heerlijke middag!

Dikke kus van mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s