Blogtour: De Sterren van Morgen

Hoi! Hier ben ik weer, met een hele leuke blogtour! Nu vraag je je vast af, en wat houdt dat dan in? Ik zal eens even bij het begin beginnen.

Zoals jullie vast wel kunnen zien aan het aantal berichten dat ik heb dat ik pas een beginnend blogger ben. Ik ben begonnen met bloggen nadat ik een hele leuke en lieve groep bloggers had ontmoet in Utrecht, en een van deze bloggers was Sophie, van Dande Leander. Ergens in deze vakantie vertelde zij mij over een mail die ze had gekregen van Uitgeverij Brandt die met een super leuk concept een serie van 4 boeken ging uitbrengen. Nadat ik de mail had gelezen was ik helemaal enthousiast over het concept en natuurlijk wilde ik graag meedoen!

De sterren van morgen.jpg

De Sterren van Morgen is een serie van 4 boeken geschreven voor iedereen vanaf 12 jaar. Het meest verrassende aan deze serie is dat de boeken elkaar niet opvolgen en door één schrijver zijn geschreven, maar door maar liefst vier schrijvers! En alle vier de boeken spelen zich af in hetzelfde jaar, het eerste jaar van Wollebrandt, Louise, Saar en Max op Mortimer Mansion. Mortimer Mansion is een kostschool in Cornwall waar ze de Leer van de Sterren van Morgen aanhangen. I know, klinkt lekker wazig, maar dit aspect speelt meer een achtergrond rol in de serie, de rode draad die de vier boeken aan elkaar linkt. Wat ik heel mooi vind aan de serie is dat elk boek een probleem bespreekt dat actueel is binnen de doelgroep. De wereld van Wollebrandt heeft als thema pesten en homoseksualiteit, het vuur van Louise heeft als thema seksualiteit en schaamte voor achtergrond, de tranen van Saar heeft als thema eetproblemen en de honger van Max heeft als thema echtscheiding en de invloed hiervan op de ouder/kind relatie. Dit zijn wel echt thema’s die bespreekbaar moeten zijn op die leeftijd.

20160908_195801.png

Ik heb dus de eer gehad om het boek De Tranen van Saar te mogen ontvangen van Uitgeverij Brandt, geschreven door Jet Steinz. Toen het boek binnenkwam had ik twee gedachten; wat een ontzettend mooi boek! en het is toch wel een heel dun boekje. Ik ben zelf nogal fan van dikke boeken. Een goed lang verhaal waar je voor een tijdje in kan kruipen en waar je helemaal in mee word gezogen. Dit had ik helaas niet met dit boek. Ik heb genoten van het boek, dat zeker, maar ik kon het boek op elk moment weg leggen. Het was niet dat ik het gevoel had dat ik toch nog even dat ene hoofdstuk extra moest lezen omdat ik anders té nieuwsgierig ben om het te laten liggen. Ook heeft het boek een heel abrupt einde. Zodra ik Saar begon te begrijpen en nieuwsgieriger naar haar begon te worden was ineens het schooljaar voorbij en het boek ten einde. Op dat na vond ik het wel een heel fijn boek om te lezen, het leest makkelijk en het verhaal is echt heel goed! Je merkt er wel echt aan dat het een boek is voor 12 jaar en ouder, dus ik denk dat het wel perfect aansluit bij de doelgroep. Wat ik ook heel leuk vond in het boek over Saar was dat ik langzaamaan ook Louise beter leerde kennen, die bij haar op de kamer sliep, en Max, die juist het tegenovergestelde van Saar is waardoor hun ook een bepaalde klik hadden. Helaas heb ik Wollebrandt in dit boek niet echt leren kennen. Ik denk dat het wel toegevoegde waarde zal hebben om alle boeken uit de serie te lezen om zo een volledig beeld te krijgen van hun eerste schooljaar op Mortimer Mansion, en op dit moment ben ik nog het meest benieuwd naar Het Vuur van Louise van Judith Eiselin!

20160908_200258.jpg

De Tranen van Saar | Jet Steinz | Uitgeverij Brandt (September 2016)
Waardering: 35-star

In deze blogtour ben ik al de derde blogger die over een boek van deze serie schrijft. Ben je benieuwd naar De Wereld van Wollebrandt, neem dan vooral een kijkje op de blog van Monica, en ben je benieuwd naar Het Vuur van Louise dan kun je deze recensie teruglezen op de blog van Femke. Om het rijtje maar meteen compleet te maken, morgen kun je ook de recensie lezen van De Honger van Max op de blog van Sophie!

Mocht jij nu benieuwd zijn naar deze serie, lees vooral even de andere recensies en kom zondag even terug! Dan staat er nog iets leuks op jullie te wachten.

Neem ook vooral even een kijkje bij De Sterren van Morgen, hier staat nog wat meer leuke informatie op over hoe de serie tot stand is gekomen, over de vier boeken en natuurlijk hun schrijvers! En mocht je nu het boek willen kopen, je kunt hem nu alvast pre-orderen op bol.com.

Een gedachte over “Blogtour: De Sterren van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s